spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăAnalizeVIDEO INTERZIS SUB 18 ANI/ Scandal în Italia după închiderea într-o cușcă...

VIDEO INTERZIS SUB 18 ANI/ Scandal în Italia după închiderea într-o cușcă a două femei de origine romă din România care căutau prin gunoaie

-

Închise în cușcă. Precum animalele. Și batjocorite. Vina lor? Căutau printre gunoaie într-o «zonă privată» a unui supermarket.Filmulețul pe care doi angajați ai unui supermarket Lidl din Follonica (Grosseto) au avut ideea de a-l filma și posta apoi cu mândrie pe Facebook este deosebit de crunt.Un video de câteva secunde, în care urletele înspăimântate ale două românce de etnie romă se alternează cu râsetele celor doi italieni care, după ce au descoperit «intrusele», le-au închis în containerul pentru gunoi. Și-au bătut joc de ele în timp ce filmau și apoi au publicat videoul pe Facebook, declanșând zeci și zeci de comentarii rasiste, scrie Gazeata Românească de la Roma. 

- Reclama -

În film se vede o femeie de circa 50 de ani și una mai tânără, care urlă în cușcă.

Totul s-a întâmplat joi 23 februarie dimineața într-o zonă interzisă publicului din curtea Lidl. Carabinierii din Follonica au demarat anchetele imediat după ce au văzut filmul publicat pe câteva grupuri Facebook. Astfel au găsit femeia romă și au transcris declarația sa într-un proces-verbal. Apoi i-au identificat pe autori, doi tineri italieni de 25 și 35 de ani care au fost denunțați pentru sechestrare de persoană. Procuratura din Grosseto a început o anchetă.

«Un lucru nemaiauzit – a comentat primarul din Follonica, Andrea Benini -, de o gravitate nemaiauzită. Ceea ce mă tulbură cel mai mult la acel video este ușurința și indiferența absolută față de femeile rome implicate, o atitudine inacceptabilă care afectează centrul valorilor noastre. În fața acestui episod incalificabil, vom întreprinde inițiative publice pentru a afirma valoarea solidarității și includerii».

Cei doi angajați ai Lidl nu par să-și fi dat seama de gravitatea comportamentului lor. Au susținut în fața carabinierilor că «le-au surprins pe cele două femei furând dintr-o zonă închisă publicului» și că din acest motiv «le-au blocat în așteptarea sosirii forțelor de ordine, avertizate cu promptitudine». Dar la numărul 112 nu a sosit niciun apel din partea lor.

«Suntem la cunoștința videoului distribuit pe internet. Ne distanțăm fără nicio rezervă de conținutul filmului care este împotriva oricărui principiu al firmei noastre», a comunicat firma Lidl Italia. Dar mulți italieni s-au declarat în mod deschis alături de angajați. «Dacă îi concediați pe cei doi tineri eu și familia mea nu vom mai pune piciorul în lanțul vostru. Italia pentru italieni! Bravi cei doi tineri», scrie pe FB un client al Lidl, căruia i s-au alăturat și alții.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img