VIDEO: Înfruntări de stradă cu bâte, coase și topoare la Târgu Neamţ

0
91

î

Imagini din seara asta de la Targu Neamt. Daca aveti rabdare, apare si un politist in imagini. Unul. Unul singur care trebuie sa rezolve situatia. E curajos, dar nu e de ajuns, a scris pe facebook jurnalistul Cătălin Striblea.

Scene de-o violență ieșită din comun în orașul Târgu Neamț, unde a avut loc o bătaie mai ceva ca-n filme în urmă cu scurt timp. Două clanuri de romi au transformat strada Radu Teoharie, de la Liceul Vasile Conta până la sensul giratoriu de la Intim într-un câmp de război.Zeci, chiar sute de indivizi, de la minori până la vârstnici s-au înarmat cu bâte, coase și topoare ca sa-și facă singuri dreptate. Se pare că este un scandal care arde mohnit de ieri, între romii din cartierul Tăbăcari și cei din Vânători- Neamţ, a scris Ziarul din Piatra Neamţ.

În timpul conflictului, un rom era cât pe ce să dea cu toporul în cap unui polițist local. S-au tras focuri de armă, spun martorii. În cele din urmă, forțele de ordine au reușit să stingă (temporar) conflictul, mai scrie presa locală.

Scandalul se pare că ar fi fost provocat de faptul că un rom ar fi furat/ fugit cu o fată din celălat clan.