spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeVIDEO/ ÎNFRÂNGERE ISTORICĂ PENTRU PSD: Au pierdut Târgu Jiu

VIDEO/ ÎNFRÂNGERE ISTORICĂ PENTRU PSD: Au pierdut Târgu Jiu

-

TV Sud anunță că Marcel Romanescu, candidatul Partidului Național Liberal, a câștigat detașat alegerile pentru Primăria Târgu Jiu. După numărarea voturilor din 46 de secții de votare, Romanescu a ieșit învingător, doar în două secții fiind învins de contracandidatul său, Aurel Popescu, candidatul Partidului Social Democrat. La orele 21.00, după închiderea secțiilor de vot, TV Sud a anunțat, în exclusivitate, rezultatele alegerilor locale parțiale.

CITIȚI ȘI: SURPRIZE LA PARȚIALE: PSD a pierdut și un fief din Teleormanul lui Dragnea

- Advertisement -

În municipiul Târgu-Jiu, funcţia de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obţinut un mandat de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuţiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului.

Florin Cârciumaru a condus Primăria Târgu-Jiu timp de 17 ani, din anul 2000.

- Advertisement -

Conform unui exit-poll dat publicităţii de Universitatea „Constantin Brâncuşi”, pe locul doi, după Romanescu, se clasează Aurel Popescu, iar pe locul trei, candidatul independent Viorel Caragea, fost inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Prezența la vot a fost redusa, de doar 29%.

„Sincer, nu mă aşteptam la un asemenea rezultat şi le mulţumesc târgujienilor, le mulţumesc membrilor familiei mele de acasă şi membrilor familiei mele politice pentru că am fost susţinut şi e cea mai mare surpriză pe care a avut-o Gorjul în ultimii 27 de ani. Niciodată nu s-a putut întoarce un rezultat de la 14% să ajungă la rezultatul de astă-seară, indiferent cât va fi el. Este un rezultat istoric pentru Târgu-Jiu şi pentru partidul pe care îl reprezint. Cred că PSD a tratat cu indiferenţă târgujianul şi, prin greşelile făcute de ei, şi presupun eu, printr-o strategie corectă a mea în această perioadă de campanie electorală, am câştigat Târgu-Jiul şi sufletele târgujienilor mergând din casă în casă, lucru care de multe ori mi s-a imputat: de ce trebuie să te duci să îi deranjezi pe târgujieni? Nu cred că i-am deranjat şi, prin felul meu de a fi şi prin comportamentul meu, i-am convins să vină la vot”, a spus Marcel Romanescu.

COMENTARIUL JURNALISTULUI NARCIS DAJU DIN TÂRGU JIU:

Am demonstrat că nu suntem un oraș de morți, și că iubim Târgu Jiul.
Mulți dintre noi am crezut că e o misiune imposibilă să-l dăm jos pe BEZNĂ de pe scaunul de primar închipuit, dar am reușit.
E important ca Romanescu să nu uite în ce hal a derapat BEZNĂ și cum i-am ”mulțumit” noi toți lui BEZNĂ pentru că și-a bătut joc de noi toți și de Târgu Jiu, în ultimele luni.
Romanescu a fost aproape singur în această campanie. De mâine vor fi cel puțin o sută de ”colegi” la ușa lui de primar, să-i ceară chestii.
Noi nu-l putem face să nu greșească, dar îi vom ”mulțumi”, așa cum i-am mulțumit și lui BEZNĂ.
Sunt extrem de curios în cât timp va spune noul primar ADEVĂRUL despre BEZNA din Parcul Coloanei Infinite, și de câte zile va avea nevoie să facă public proiectul de iluminare pe care l-a secretizat BEZNĂ. Cu această aberație a început sfârșitul lui.
M-am implicat absolut gratis în această campanie și singura răsplată pe care o aștept și o accept de la noul primar e să reformeze urgent sistemul de gunoaie care își bat joc de Brâncuși, la Târgu Jiu. Transparentizarea Primăriei și a Consiliului Local trebuie să fie, de asemenea, o prioritate imediată.
Le-am spus multor apropiați, în aceste zile, că Romanescu va câștiga pentru că BEZNĂ pur și simplu nu e sănătos la cap, și că va lucra mult mai bine cu mare parte din echipa de directori a lui Cârciumaru. BEZNĂ, în schimb, și-a permis să anunțe că va pune un lingău ordinar ca Gherghe viceprimar, și că va da de pământ cu echipa lui Cârciumaru.
Am văzut astă-seară la TV SUD diverse persoane învinovățindu-l pe Cârciumaru pentru eșecul lui BEZNĂ: Eu trăiesc printre oameni normali și știu că, după ce l-au cunoscut pe BEZNĂ, majoritatea localnicilor l-au regretat pe Cârciumaru. Singura vină a senatorului e că l-a desemnat candidat pe BEZNĂ. Fără a avea dovezi, eu cred că de fapt n-a avut de ales.
Dacă va fi schimbat cu Weber, Cârciumaru va fi confirmat de declinul rapid al PSD-ului, cu Weber președinte. Căci Weber e tot un fel de BEZNĂ, dar mai internațional, așea, și mult mai securist.
Am demonstrat că nu suntem un oraș de morți, și că iubim Târgu Jiul. Victoria e a noastră!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img