spot_img
23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăAnalizeVIDEO: Hurezeanu despre „mieii din opoziție”

VIDEO: Hurezeanu despre „mieii din opoziție”

-

Premierul nu este „agresat” suficient de opoziție, în dialogul democratic, spune analistul Emil Hurezeanu, care vorbește, în contextul ofensivei DNA, de „mieii din opoziție”.

Cred că guvernul acesta, cu dl Ponta în frunte, reușește să nu fie pus în pericol de opoziția PNL”, pentru că opoziția PNL „nu poate și nu vrea, am senzația”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi24. „Știe că nu poate și, deci, încă nu vrea”, a adăugat analistul.

- Advertisement -

Politica nu se face așa, politica se face și atunci când nu poți, și atunci când nu vrei. Și mai alert! De-aia ești pe poziția de pol alternativ într-un sistem democratic, să faci politică tot timpul!”, a opinat Emil Hurezeanu.

Observ că vocile opoziției sunt auzite destul de puțin, chiar și la televizor mai puțin decât înainte. Nu știu de ce. N-am nicio explicație. Probabil pentru că frigurile care se anunță începând de la noapte (…) i-au făcut pe mulți dintre politicienii PDL, dar și PNL să se îmbrace gros. Și când ești îmbrăcat gros, dai mai greu din mâini și din picioare, ba chiar și din gură”, spune Emil Hurezeanu. „Frigul acesta nu vine dinspre Marea Neagră, cât dinspre un anumit oficiu central nu departe de Cișmigiu, să zicem”, a punctat jurnalistul. „Cred că și aici e un efect secundar al ofensivei prosecutoriale, rechizitoriale. Da, le e frică și să mai facă politică! Își strâng rândurile, își ling rănile, își pregătesc suprafețele, își dau cu ceară, își fac frecții pe suprafețele vulnerabile, nu-mi dau seama, dar nu se face suficientă politică!”, constată Emil Hurezeanu.

- Advertisement -

Dl. Iohannis pare hotărât să numească lucrurile, are discursuri corecte, importante. Dincolo de ele, nu se întâmplă mare lucru. Acest nivel intermediar al dezbaterii politice lipsește, explică Emil Hurezeanu, citând un articol semnat de istoricul Armand Goșu înrevista „22”.

Avem politicieni la vârf care atacă sau se dezvinovățesc în raport cu DNA sau în raport cu problemele cărora nu le fac suficient față. Lipsesc însă politicieni intermediari care gândesc politica, fac politica și o semnalează periodic”, spune Emil Hurezeanu. Mai ales politica externă, adaugă el. „Altminteri, o vizită foarte importantă a președintelui Iohannis la Varșovia sau cea de la Kiev dispar oarecum în nebuloasa asta pe care o controlează stelele fixe ale DNA. Foarte bine că există o asemenea stea fixă. Și Soarele poate fi acoperit – se va întâmpla vineri într-o eclipsă”.

Observ că din acest punct de vedere, al acțiunii politice, Ponta profită mai bine, mai mult politic, mai eficient, de răgazul ăsta de non-combat”, spune Emil Hurezeanu.

România e într-o întârziere imensă din punct de vedere economic, social, educațional, democratic, în așa fel încât creșterea ei mai mare decât a Franței, a Italiei – creștere economică înregistrată pe an – nu ne spune mare lucru despre eforturile Guvernului și despre ceea ce ar trebui să ne bucure, nu? Suntem înconjurați de un câmp de sulițe și țepe, iar trupurile care stau acolo strigă: „Cap, cap!”, parcă așa era povestea, a spus jurnalistul.

Ponta se rostogolește mai bine cu partidul lui, oarecum frezat, prin forța instituțională a contraputerii executive și legislative, care este puterea judecătorească”, spune Emil Hurezeanu. „Unde sunt ceilalți, mă-ntreb, unde sunt ceilalți? Trebuie să fie mai prezenți”, conchide jurnalistul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img