spot_img
20.3 C
București
joi, septembrie 28, 2023
AcasăcoronavirusVIDEO/ Guvernatorul din Veneto anunță un medicament care a dat ”rezultate importante”...

VIDEO/ Guvernatorul din Veneto anunță un medicament care a dat ”rezultate importante” împotriva coronavirusului

-

Guvernatorul din Veneto, în conferința sa de presă obișnuită pentru bilanțul coronavirusului, a vorbit despre studiul profesorului Francesco Pagano, o cercetare promițătoare și recunoscută la nivel internațional, care are ca protagonist un medicament utilizat în terapiile împotriva cancerului de prostată, scrie Gazeta Românească de la Roma.

- Reclama -

“Există un experiment în Veneto care pare să dea rezultate importante împotriva coronavirusului, este un medicament utilizat în terapiile de cancer de prostată”, a spus Zaia. Profesorul Francesco Pagano a observat, pe baza datelor pacienților cu Covid-19, „că există o enzimă care acționează ca un vehicul pentru a infecta celulele și că această enzimă este aceeași ca aceea care este inhibată cu medicamentele care sunt folosite pentru tratarea pacienților cu cancer de prostată “.

Și adaugă: „Poate fi cheia în lupta împotriva coronavirusului”, a remarcat guvernatorul, adăugând că cercetarea a fost deja publicată de o revistă științifică cu autoritate din Anglia, The New England Journal of Medicine.

„Așa că am văzut această corelație serioasă care ne-a permis să descoperim că pacienții tratați pentru cancer de prostată nu au teoretic probleme cu Coronavirus, deoarece folosesc aceeași enzimă – continuă să explice Zaia în detaliu – și au fost evaluați 130 de pacienți. Studiul este în desfășurare și poate fi una dintre cele mai importante pietre cheie din lume, deoarece știm că acel medicament inhibă enzima și, în consecință, poate inhiba Coronavirusul ”, a mai declarat guvernatorul Luca Zaia.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img