spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO/ EXPLOZIV/ Ultimul Sef al Securitatii OMAGIAT de SRI, Executantul Visinescu a...

VIDEO/ EXPLOZIV/ Ultimul Sef al Securitatii OMAGIAT de SRI, Executantul Visinescu a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare

-

A trebuit să treacă un sfert de secol pentru ca o fărâmă de justiție să fie împlinită. Alexandru Vișinescu este primul torționar condamnat și ținând seama de vârsta protagoniștilor ar putea fi și ultimul, comenteaza Deutsche Welle cazul Visinescu.

de ANDREI BADIN

- Advertisement -

Alexandru Vișinescu putea fi condamnat la maxim 25 de ani, dar probabil judecatorii au retinut circumstante atenuante pentru reducerea pedepsei  cu 5 ani.  Ceea ce insa putem observa este ca declaratiile optimiste ale unora privind inceperea unui Proces al Comunismului sunt mult prea exagerate. 

Visinescu a fost insa doar un EXECUTANT, el a facut ce i-a dictat SISTEMUL COMUNIST.

- Advertisement -

Evident a aratat exces de zel, dar asta dorea sistemul: brutele sa fie super brute.

Dar adevaratele creiere ale sistemului comunist sunt bine mersi. Nici unul din sefii sistemului represiv din Romania- Securitate, Ministerul de Interne – NU a fost nici macar degradat militar. Multi au afaceri de succes, si-au pastrat privilegiile, casele si pensiile, care tocmai le-au fost marite de presedintele Klaus Iohannis.

De fapt, asistam la o piesa in care Visinescu este livrat multimii, in timp ce ceilalti, ADEVARATII VINOVATI, SUNT BINE MERSI.

Sa luam, spre exemplu, pe ultimul sef al Securitatii, generalul Iulian Vlad.

Unii il vad ca un guru, fosti premieri merg la el pentru a lua lumina, analisti cunoscuti, ca Cozmin Gusa,se lauda ca sunt primiti in iatacurile acestuia. Dar Iulian Vlad nu este deranjat de nimeni. Decat de invitatiile oficiale la parangheliile SRI. Unde este OMAGIAT OFICIAL.

IULIAN VLAD SI-A LUAT SRI-UL INAPOI

18 decembrie 2014. Presedintele ales Klaus Iohannis comemora la Timisoara mortii din decembrie 1989.

In acceasi zi, la sediul central al SRI, avea loc o festivate, unde generalul Iulian Vlad era personaj central.

Se sarbatorea Ziua Luptătorului Antiterorist şi a aniversării a 40 de ani de la înfiinţarea primelor structuri româneşti cu responsabilităţi în materie antiteroristă. Adica SRI isi asuma OFICIAL  o parte din sistemul represiv comunist.

A vorbit generalul Iulian Vlad, fostul şef al Securităţii şi mai apoi spune site-ul SRI: „S-au adresat audienţei domnul gl. (r) Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al afacerilor interne, domnul George Cristian Maior, directorul SRI, şi domnul gl.lt. Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, aceştia aducând un omagiu tuturor acelor patrioţi anonimi care şi-au dedicat viaţa luptei împotriva ameninţării teroriste.”

A fost proiectat şi un filmuleţ în care Securitatea de pe vremuri era lăudată pentru lupta antiteroristă, lucru de care Maior şi Coldea, cot la cot cu generalul Vlad, se declarau foarte mândri.

FILMUL ESTE INTITULAT DE SRI; TRADITIA BINELUI

Practic, SRI şi-a asumat în acest mod acţiunile Securităţii. Lupta aşa zis antiteroristă a Securităţii în perioada comunistă a constat în foarte multe crime făcute în străinătate, în special în spaţiul NATO. Secţia română a Europei Libere, finanţată de Congresul american, a fost tinţa a numeroase acţiuni ordonate de Securitate în care a fost folosit în câteva cazuri şi teroristul internaţional Carlos Şacalul. Trei directori ai Europei Libere au murit în urma unor acţiuni ale Securităţii. De asemenea, Securitatea română lucra la aceea vreme şi cu grupările teroriste arabe. Le-a finanţat logistic şi financiar, inclusiv într-un atentat pus la cale împotriva preşedintelui Ronald Reagan, din fericire eşuat.

FILMULETUL SRI:

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img