VIDEO EXPLOZIV/ Fostul jurnalist Mălin Bot recunoaște: Am fost CHEMAȚI la Bruxelles de doi europarlamentari

0
236

Într-o înregistrare video, fostul jurnalist Mălin Bot recunoaște că au existat două grupuri care ar fi fost CHEMATE la Bruxelles pentru dezbaterea din Comisia LIBE din Parlamentul European de europarlamentarii Monica Macovei (grupul conservator) și Marin Jean Marinescu (PNL). 

În înregistrarea făcută la Timișoara, Bot folosește de mai multe ori termenul CHEMAȚI  referindu-se la prezența sa și a altor persoane la Bruxelles la dezbaterea din Comisia LIBE despre justiția din România.

Au fost două grupuri chemate. Unul din București și celălalt din Timișoara, mărturisește Mălin Bot în înregistrare.

În total ar fi fost 42 de persoane, mai spune fostul jurnalist care a fost dat afară recent de la România Liberă.

În înregistare, Mălin Bot mai mărturisește că grupul din care a făcut parte a fost invitat la cină de unul din cei doi europarlamentari exact la restaurantul unde Norica Nicolai (europarlamentar ALDE) a invitat alți doi jurnaliști.

Bot a publicat pe facebook înregistrarea video cu Nicolai și cei doi jurnaliști ca o mare dezvăluire, uitând că el însuși fusese invitat de un alt europarlamentar la masă la același restaurant.

Conform regulilor din Parlamentul European, fiecare europarlamentar are dreptul să invite 100 de persoane pe an la Bruxelles pentru a învăța procedurile din forul legislativ european.

Sunt cetăţean european şi am dreptul să mă duc la parlamentul meu din Bruxelles, când cel din Bucureşti e confiscat de infractori, scrisese anterior Bot pe blogul său despre deplasarea la Bruxelles, uitând însă să menționeze cine a plătit deplasarea.