VIDEO EXPLOZIV CU MINISTRUL DIASPOREI: Ambasadoarea RUȘINII

0

Andreea Păstârnac, propusă ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este ambasador al României în Israel. În vârstă de 49 de ani, ea activează în MAE din anul 1993 şi a mai ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv. În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Jurnalistul român Sergiu Klein, din Israel, a realizat mai multe reportaje despre proasta funcționare a misiunii diplomatice de la Tel Aviv condusă de Andreea Păstârnc . În videoreportajul pe care  trimis l-a trimis ziarului Gazeta Românească din Italia scoate în evidență starea de degradare a clădirii ambasadei și dezinteresul funcționarilor față de respectarea normelor ce vizează buna imagine a misiunii.

”O simplă privire aruncată la ultimul etaj al clădirii Ambasadei a fost de ajuns pentru a strica prima impresie favorabilă (…) care arată ca după cutremur sau ca o casă abandonată și bântuită de stafii. La data de 16 noiembrie 2015, Ambasada României arăta clar ca o casă locuită de țigani…” comentează Segiu Klein.

În filmul realizat de jurnalistul Sergiu Klein se poate observa cum, în afară de aspectul jalnic al clădirii, la geamurile ambasadei sunt atârnate rufe la uscat. ”Datoria ei (ambasadoarei, n.r.) ar fi fost să aibă grijă de aspectul exterior al clădirii pentru a evita în măsura posibilului să aducă atingere imaginii României. Însă doamna Păstârnac (Andreea Păstârnac, ambasador al României în Israel, n.r.) este recidivistă: în urmă cu câțiva ani, când era ambasador la Nicosia, reporterii unei publicații au observat rufe întinse la uscat pe fațada clădirii…”

Reacțiile cetățenilor români care ajung la Ambasadă sunt total nefavorabile. Iată mai jos întreg videoreportajul: