spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizeVIDEO: Emil Hurezeanu: Prăbușirea Europei, Putin, Germania și America

VIDEO: Emil Hurezeanu: Prăbușirea Europei, Putin, Germania și America

-

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit joi seară la Digi 24 despre conflictul din Ucraina, după încheierea negocierilor de la Minsk. Jurnalistul a spus că există observatori și în Germania și a dat exemplul fiului gazetarului care a fondat Der Spiegel. Acesta, spune Emil Hurezeanu, consideră că asistăm la prăbuşirea Europei, că e un eşec al Angelei Merkel. El a prezentat chiar și un posibil scenariu înaintat de acest observator.

- Reclama -

”Americanii vor Ucraina pentru NATO, pentru tot ce înseamnă ca zonă de contact cu Rusia. Rusia vrea Ucraina pentru tot ce ar putea să însemne în favoarea Occidentului. E un calcul primar, dar se face. Mai face un calcul. Pasul rău. Câștigă Putin în orice situație pentru că Putin are o alternativă, care este alternativa militară și care, deocamdată, este imbatabilă. Prin determinarea Guvernului, a societății din Rusia, prin superioritatea tehnologică militară și în raport cu Ucraina – nu are un adversar în Ucraina – dar și în raport cu Occidentul care nu dorește războiul”, a declarat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. Acesta a precizat că Occidentul „nici nu-și pune problema să înarmeze Ucraina”.

- Advertisement -

Nu-și dorește asta nici Germania, nici Franța. Cine dorește asta? Marea Britanie, Polonia, Lituania. Nici măcar în mod deja explicit. Nu sunt multe țări care cer asta. România așteaptă o opțiune comună în Alianța Nord-Atlantică, care e greu de crezut că dincolo de întărirea unor puncte strategice în estul Europei, printre care și România, va trece, va adopta o strategie unitară de înarmare a ucrainenilor și cu atât mai mult de intrare într-o coliziune militară cu Rusia. Europa nu dorește să livreze arme, nu dorește să participe la război. A extirpat, a amputat ideea războiului din filosofia ei politică esențial pacifistă. Și spiritul Uniunii Europene, spiritul Alianței Nord-Atlantice țin de apărarea unor valori morale și de consolidare a păcii. În niciun caz nu exaltă valori marțiale, imperiale, care creează dezordine pentru ca apoi ea să fie restabilită printr-o nouă ordine care rescrie frontierele, așa cum procedează deja Rusia”, a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu.  

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img