Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat, la Jurnalul de seară de la DIGI 24, declarațiile făcute de procurorul-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în interviul acordat acestui post de televiziune. El a spus că șefa procurorilor anticorupție ar trebui să țină seama și de părerea foștilor sau actualilor oficiali, ca și de cea a formatorilor de opinie, în condițiile în care aceasta declarase că singura opinie care o interesează este cea a cetățenilor.
„Nu mă interesează ce zice Traian Băsescu, nu mă interesează ce spun formatorii de opinie”, a fost declarația procurorului-șef al DNA cu privire la afirmațiile făcute de fostul președinte săptămâna aceasta și la dezbaterile pe care le-au declanșat aceste declarații, precum și ceea ce în unele instituții media a fost numită „justiția televizată”.
„Mă interesează dacă cetăţenii sunt mulţumiţi”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.
„Nu trebuie să fim fiecare în lumea lui, în canalul lui, și dacă ne ciocnim, ne ciocnim, regretăm sau nu regretăm și este un motiv suplimentar să ne despărțim și să tragem din fronturi diferite unul împotriva altuia”, a spus Emil Hurezeanu.
El a arătat că, alături de adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, și șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, Laura Codruța Kovesi a fost transformată într-o țintă de mai mulți foști și actuali oficiali, inclusiv de fostul șef al statului.
„Cred că există acest recurs la încrederea oamenilor, care pentru domnia sa e importantă, dar ar trebui să fie interesată, nu văd de ce nu ar trebui să fie interesată și de reacția domnului Băsescu, de ce nu ar fi interesată și de părerea formatorilor de opinie. Dar înainte de toate, bineînțeles, trebuie să-și ducă la îndeplinire misiunea instituțională dată de colegii săi”, a spus Emil Hurezeanu.
El a mai arătat că procurorii sunt într-o situație „destul de specială”, pentru că au fost transformați într-un fel de „ agenți ai justiției” sau în „agenți ai statului vindicativ, răzbunător”.
„Dar, pe de altă parte, nu ei sunt de vină că s-au transformat în centrul universului statului de drept, prin mediatizare excesivă, prin spectaculozitatea inerentă actului care presupune o arestare, o ridicare de la domiciliu, percheziții, inclusiv în privința politicienilor. Politicienii fac legile, politicienii au un regim privilegiat, prin aceste instanțe suplimentare de natură judiciară pe care și le-au acordat, mai ales când e vorba de actuali și foști miniștri, unde opoziția Parlamentului în ceea ce-i privește întrerupe acțiunea penală”, a arătat Emil Hurezeanu.