Nu toti copiii trebuie sa fie incurajati sa vina la scoala, este afirmația șocantă făcută de președintele Consiliului Județean Maramureș și președinte PSD Maramureș, Gabriel Zetea,a în emisiunea Maramureșul, azi de la Sighet TV, dezvăluie Bună Ziua Maramureș.

zeteaGabriel Zetea (foto) vorbind despre programul  „cornul si laptele” a afirmat:„Este o risipa a banului public… Putem sa inlocuim acest program cu un program mult mai corect, in sensul ca nu toti copiii o sa vrea sa manance la scoala, nu toti copiii trebuie sa fie incurajati sa vina la scoala, dar exista anumite categorii sociale care poate pentru o masa calda ar veni mult mai repede la scoala”.


Senatorul PSD de Maramureș, Liviu Marian Pop, fost ministru al învățământului, a refuzat la cererea Zbmm să comenteze afirmația șefului său de partid în filiala Maramureș.

Și alt fost ministru al învățământului din partea PSD, Ecaterina Andronescu, a refuzat să comenteze afirmațiile lui Zetea.

REACȚII LA DECLARAȚIILE LUI GABRIEL ZETEA:

Nuţu Fonta (Deputat PMP de Maramureş): „Dreptul la educaţie al copiilor este consfinţit şi garantat de Articolul 32 din Constituţia României. Fiecare părinte este liber să decidă ce este mai bine pentru copilul lui. Consider că afirmaţia domnului Zetea a fost scoasă din context şi mă abţin de la a face comentarii suplimentare pe marginea ei. Pun ceea ce a spus pe seama emoţiilor date de prezenţa într-un studio de televiziune şi faptul că era în direct.”

Mircea Dolha (Deputat PNL de Maramures): „Dacă aşa a spus, consider că este total nefericită această declaraţie, fiind o instigare la chiul şcolar! Nu mă interesează câte absenţe a avut la şcoală dl. Zetea şi cum vrea să-şi educe propriii copii, dar când face astfel de afirmaţii în spaţiul public trebuie să fie mai responsabil şi mult mai atent.”

Radu Zlati (Deputat PNL, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport): „Legea 1/2011 prevede că învățământul este obligatoriu pentru clasele 0-X. Probabil că domnul Zetea nefiind cadru didactic, nu cunoaște prevederile Legii Învățământului. Dar domnul Zetea, fiind autoritate publică, ar trebui să cunoască faptul că Noul Cod Penal instituie pedepse pentru părinţii care îşi retrag copiii de la şcoală sau îi împiedică să frecventeze cursurile şcolare. Aceste comportamente din partea părinților sunt considerate infracţiuni şi pot fi găsite la capitolul ‘Infracţiuni contra familiei’. Deci: domnul Zetea se află în eroare!”

Raluca Turcan (Deputat PNL, membru al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport): „Fiecare an petrecut în scoală reduce riscul sărăciei, al îmbolnăvirii și al infractionalității. Avem 700.000 de copii care nu merg la școală și 19.000 care nu sunt înscriși în grupa pregătitoare. Ei sunt condamnați la sărăcie și izolare socială. Statul nu poate sta pasiv, cu gândul că olimpicii noștri sunt reprezentativi pentru ansamblul sistemului de educație. Ne mândrim cu ei, dar cu școlile cu probleme ce facem? Eu cred că în fiecare copil există potențialul de a reuși în viață dacă Statul, pe de-o parte, și familia acestuia, pe de altă parte, reușesc să îl țină în școală și dacă școală este un mediu plăcut, unde să fie cald iarna, să poată servi masa sau o gustare și să se bucure de sprijinul total al cadrelor didactice. Educația salvează de la sărăcie, este cea mai puternică garanție pentru un copil, indiferent dacă provine dintr-o familie înstărită sau una cu posibilități materiale limitate. Dreptul la Educaţie este garantat prin Constituție si învățământul este obligatoriu. Provocarea este ca acesta să fie şi de calitate.”

GABRIEL ZETEA LA DOSAR DE POLITICIAN: GRUPAREA PARETO

Gabriel Zetea a fost recent subiectul dezvăluirilor lui Silviu Mânăstire la Dosar de Politician:

Victor Ponta are un fin, căruia i-a fost naș de cununie, numele său este Gabriel Zetea. Zetea a fost ales recent președintele Consiliului Județean Maramureș. Zetea a fost un pontist în adevăratul sens al cuvântului. După ce i-a devenit naș de cununie, Ponta l-a numit șef al organizației Maramureș, deși Gabi Zetea era un simplu băiat de mingi prin frumosul județ al moroșenilor. Când Dragnea a fost ales șef la PSD, Zetea a fost primul șef de organizație care i-a prezentat omagiile în direct. La Maramureș, interesele de afaceri se împletesc cu politica: Gabi Zetea face parte din așa-zisa grupare Pareto.

Compania de lichidare Pareto Grup s-a ocupat de insolvența și falimentul celor mai importante companii de minerit din Maramureș. Din gruparea Pareto face parte și deputatul PSD Florin Tătaru. Cel care controlează societatea de lichidare, omul de afaceri Relu Iancu, este văzut ca eminență cenușie a PSD Maramureș. Compania Pareto a vândut către o societate din Elveția minereul de aur sub formă de pirite, lăsând în caietul de sarcini, respectiv în contract, o variabilă legată de concentrația de arsen, pentru a putea jongla cu prețul minereului. Cel putin așa susține presa din Baia Mare. La începutul anului 2013, compania Pareto a forțat și era cât pe ce să obțina repornirea instalației de la compania Aurul SA, actualmente societatea Romaltyn. Instalația de Romaltyn urma să rafineze aurul prin folosirea cianurii. Compania Romaltyn este situată în mijlocul orașului Baia Mare.

Toate aceste informații despre gruparea șmecherilor de la PSD Maramureș în frunte cu noul șef de județ Gabi Zetea sunt bine documentate de procurori. Le știe însă bine și jupânul Liviu Dragnea,

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?