spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasămareVIDEO CIOCNIREA CELOR 2 ELICOPTERE ÎN ARGENTINA: Cea mai mare tragedie din...

VIDEO CIOCNIREA CELOR 2 ELICOPTERE ÎN ARGENTINA: Cea mai mare tragedie din istoria spectacolelor de televiziune: 8 MARI SPORTIVI FRANCEZI AU DECEDAT

-

Zece oameni au murit luni în localitatea Villa Castelli din Argentina, în cea mai mare tragedie din istoria recentă a spectacolelor de televiziune, după ciocnirea a două elicoptere care filmau o competiție de supraviețuire transmisă în direct, relatează AFP și UPI.
Opt francezi care participau la acest reality-show numit ‘Dropped’, realizat pentru canalul francez TF1, și cei doi piloți argentinieni au murit în accident, transmit autoritățile locale argentiniene din provincia La Rioja, care au precizat că nu există niciun supraviețuitor.
Opt mari sportivi francezi se numără printre cele zece victime ale unui accident de elicopter, petrecut în Argentina. Printre cei dispăruți: campioana olimpică de înot Camille Muffat, boxerul Alexis Vastine și cunoscuta navigatoare Florance Arthaud.
Două elicoptere s-au ciocnit într-o regiune din apropierea Anzilor, în timp ce se filma pentru un „reality show”.

- Reclama -


Les images de la collision des hélicoptères en… by 20Minutes

Cea mai cunoscută era navigatoarea Florence Arthaud. In vârstă de 57 de ani, poreclită « micuţa logodnică a Atlanticului », ea intrase în legenda sportului cu pânze în 1990 când a câştigat prestigioasa cursă la Route de Rhum, o traversare solitară a Atlanticului din Franţa până în Guadelupa. Pasionată, supradotată pentru acest sport rareori practicat de femei, campioana recunoştea că ceeace face « nu e o meserie de femeie, e un univers dur în care îţi petreci vremea numai pe apă ». Cu toate acestea Florence Arthaud a deschis calea mai multor sportive care aveau ulterior să se impună în alte curse maritime, transmite Radio France Internationale.

A doua mare campioană decedată noaptea trecută este Camille Muffat. In vârstă de doar 25 de ani ea a devenit celebră pe plan mondial la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 unde câştigase toate cele trei medalii dar mai ales pe cea de aur la proba de 400 de metrii crawl. In prealabil cucerise multiple titluri de campioană a Europei şi de campioană mondială. Anul trecut, în plinà glorie, tânăra sportivă hotărâse spre stupoarea tuturor, să punà capăt carierei sale pentru a profita de viaţă.

Al treilea sportiv mort în accidentul de elicopter din Argentina este boxerul Alexis Vastine. In vârstă de 28 de ani el căpătase o reputaţie de sportiv lovit de soartă din cauza a două mari deziluzii olimpice. Mai întâi la olimpiada de la Pekin din 2008 unde o decizie arbitrală contestabilă l-a privat de aurul olimpic şi apoi 4 ani mai târziu la Londra unde o decizie similară l-a lăsat pe marginea ringului. Lacrimile sale de atunci au emoţionat o ţară întreagă dar Vastine era un luptător îndârjit şi îşi fixase obiectivul de a se impune la Olimpiada de la Rio din 2016.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...