spot_img
9.6 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăSpecialVIDEO: Cine este Astrid Fodor, succesoarea lui Klaus Iohannis la primăria Sibiului

VIDEO: Cine este Astrid Fodor, succesoarea lui Klaus Iohannis la primăria Sibiului

-

Preşedintele ales Klaus Iohannis are drept succesor, la Primăria Sibiu, o femeie. Astrid Fodor, acum primar interimar, nu s-a mutat încă în biroul lui Klaus Iohannis, dar și-a stabilit prioritățile. La 61 de ani, este prima femeie-primar a Sibiului de după 1989. Cei care o cunosc spun că este prietenoasă, dar exigentă, transmite Digi 24.

De profesie jurist pe probleme economice, Astrid Fodor a fost repartizată, la începutul carierei sale, la o întreprindere din Mediaș. După doar un an, s-a transferat la una dintre cele mai mari fabrici de confecții din România.

- Advertisement -

Stofele de la Libertatea erau renumite, înainte de Revoluție, pentru calitatea lor. Aici a lucrat și Astrid Fodor timp de 23 de ani, până când societatea și-a încheiat activitatea.

În urmă cu 14 ani, în perioada în care Klaus Johannis era ales primar al Sibiului, Astrid Fodor şi-a dat demisia din societatea falimentară și a început să se ocupe de finanțele Consistoriului Evanghelic.

- Advertisement -

Pentru doamna Fodor nu există că nu se poate, că lăsăm pe altădată, ci trebuie găsită o soluție”, spune Friedrich Gunesch, secretar general al Consistoriului Evanghelic.

La alegerile locale din 2000, sibienii au ales un Consiliu Local în care majoritatea îi revenea Forumului Democrat al Germanilor din România. Formațiunea etnică a căutat, atunci, oameni noi pe care să îi promoveze în administrație, iar Astrid Fodor a devenit, în legislatura următoare, consilier local. Potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice, a fost singurul membru al Consiliului Local cu o prezență de 100% la ședințe.

Este un semnal de seriorizate, dar nu cred ca este un criteriu. Prezența fizică, numai, în sine, după mine, nu contează. Este un semnal bun, dar e foarte important să te implici, să vrei să schimbi ceva, să iubeşti ceea ce faci”, spune Astrid Fodor.

În 2008, devine viceprimar al Sibiului. Şi, de fiecare dată când a venit vorba, a vorbit despre cât de bine a lucrat cu Klaus Iohannis.

De obicei înveți de la persoanele care sunt mai în vârstă decât tine. Aici, raportul a fost invers, domnul primar este mai tânăr decât mine, dar am învățat să gândesc strategic, să gândesc pe termen lung”, spune ea.

După demisia lui Klaus Iohannis de la primăria Sibiului, Astrid Fodor i-a luat locul, ca primar interimar.

Nu mi-a fost greu să mă impun. Și nu îmi este greu să mă impun. Dacă femeia are calitățile necesare pentru un lider, să fie, dacă le are bărbatul, să fie… Deci nu are niciun fel de relevanță, din punctul ăsta de vedere, dacă ești bărbat sau femeie”, spune ea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img