VIDEO/ Bomba unui fost șef de serviciu secret în condamnarea lui Dragnea: M-A CONTACTAT CINEVA DIN SRI ÎN 12 MAI

0
124

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP și fost consilier prezidențial pe securitate națională, a afirmat duminică în emisiunea Controverse realizată de Andrei Bădin la B1 TV că a știut cu 2 săptămâni înainte de condamnarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea de decizia instanței și că ar fi fost contactat de o persoană din SRI pe acest subiect. 

Întrebat de Andrei Bădin, generalul Iliescu a afirmat: Am avut aceste informații de la cineva de la SRI. pentru a le da concursul pentru a-l condamna pe Dragnea. 

Andrei Bădin: Adică v-au cerut să colaborați cu ei?

Generalul Iliescu: Da, cel puțin să nu intervin în această chestiune, adică să nu fac publică chestiunea respectivă.  Pe 12 mai (n.red-condamnarea a fost decisă pe 27 mai) am sunat o persoană cu funcție de conducere foarte importantă în PSD, foarte apropiată de domnul Dragnea, și i-am spus: s-a luat decizia ca domnul Dragnea să fie condamnat. să se mențină decizia de condamnare de la instanța de fond.  Au vrut să o dea înainte de alegerile europarlamentare, însă și-au dat seama că s-ar putea să creeze emoție…

Andrei Bădin: Și persoana din partid pe care ați sunat-o ce v-a răspuns?

Generalul Iliescu: Persoana respectivă mi-a zis că nu crede deoarece nu au de ce să îl condamne deoarece  nu sunt elemente, nu sunt probe și așa mai departe… Am mai discutat și cu alte 2 persoane în 12 mai. Am martori în acest sens și am și corespondența cu persoanele respective în care pot demonstra acest lucru. 

Generalul Iliescu a mai susținut că s-ar fi fraudat alegerile.