spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO BOMBĂ ÎN SCANDALUL ALEGERILOR-SIVECO: Am FOARTE multe înregistrări

VIDEO BOMBĂ ÎN SCANDALUL ALEGERILOR-SIVECO: Am FOARTE multe înregistrări

-

Fosta șefă a Autorității Electorale, Ana Maria Pătru, a declarat luni seară la România Tv că are foarte multe înregistrări cu Irina Socol, patroana firmei Siveco,  care se ocupa de softul alegerilor, pe care a acuzat-o că ar fi omul SRI.

Probabil vor ieși foarte multe înregistrări la iveală. Trebuie să îmi apar libertatea, a spus Pătru.

- Advertisement -

Reacția sa survine după ce a trimis o scrisoare  Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, iar apoi compania Siveco a amenințat-o cu un proces.

În scrisoarea transmisă membrilor Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009,  Ana Maria Pătru afirmă că este „evident” că Autoritatea Electorală Permanentă nu a jucat un rol în determinarea câştigătorului scrutinului şi că este „suspect” faptul că SIVECO, firmă controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor către AEP.

- Advertisement -

„Nu există motive temeinice de îndoială privind rezultatul alegerilor, consider însă că e suspect faptul că SIVECO, firmă controlată de Irina Socol, a câştigat aproape toate licitaţiile privind softurile de numărare şi trasmitere a datelor către AEP. Cred că ar fi utilă lămurirea modului în care firma SIVECO câştigă aceste licitaţii pentru softuri de numărare a votului şi transmitere a datelor, chiar dacă ele sunt deschise prin sistem SEAP”, a completat Pătru.

Vicepreşedinte al AEP în perioada alagerilor din 2009, ea a precizat că există „suspiciunea rezonabilă” că Irina Socol ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI.

„Instuiţia şi relaţia de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că lucrurile aflate ar putea face obiectul comisiei SRI, pentru că există suspiciunea rezonabilă că aceasta ar fi făcut parte sau ar fi fost apropiată de fosta conducere a SRI. În contextul actual, consider că nici prietenia mea, pornită la iniţiativa Irinel Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei acţiuni operative”, a subliniat ea.
ÎNREGISTRAREA VIDEO INTEGRALĂ:

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img