spot_img
26.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Aventurile ieșene ale pedofilului olandez: VORBEA ROMÂNEȘTE

VIDEO/ Aventurile ieșene ale pedofilului olandez: VORBEA ROMÂNEȘTE

-

Stupoare! Poliţiştii ieşeni au fost pe urmele pedofilului olandez în urmă cu trei ani, însă l-au scăpat. Este individul care a omorât şi violat fetiţa de 11 ani, din judeţul Dâmboviţa, săptămâna trecută. În anul 2016, pe data de 13 iunie, Johannes Visscher a aterizat în Bucureşti, iar pe 15 iunie se afla în Iaşi, la Horleşti. Pe 16 iunie a luat avionul către Viena, de la Iaşi. Abia după doi ani, în anul 2018, poliţiştii şi procurorii au găsit nişte filmări pe camere de supraveghere din centrul Iaşului pe care le-au făcut publice. Nimeni nu a reuşit să identifice atunci pedofilul olandez. Investigatorii din cadrul Poliţiei Iaşi spun că nu au putut descifra imaginile de pe camerele de luat vederi, pentru a desluşi numărul de înmatriculare al maşinii cu care se plimba olandezul Johannes Visscher, scrie Ziarul de Iași.

- Reclama -

CE SUSȚINE ZIARUL DE IAȘI:

În privinţa vizitei pedofilului olandez Johannes Visscher, de 47 de ani, în judeţul Iaşi, în anul 2016, nici autorităţile nu ştiu prea multe. În orice caz, dacă nu se întâmpla cazul omorului fetiţei din Dâmboviţa, autorităţile nu făceau legătura cu ceea ce s-a întâmplat în anul 2016, în localitatea Bogdăneşti, din comuna Horleşti. Atunci, pe data de 15 iunie, o fetiţă în vârstă de 8 ani a fost trimisă de către părinţi la un magazin din apropiere să cumpere pâine şi suc. La întoarcere, la 100 de metri de casă, lângă fetiţă a oprit o Skoda Rapid, de culoare albă, iar şoferul i-a făcut semn să urce lângă ea. „Nu a vorbit foarte mult cu ea, dar ştia româneşte. I-a arătat nişte gumă, pe care o ţinea pe bordul maşinii. Fata mea s-a urcat, însă nu a oprit la poarta casei noastre. A mers vreo doi kilometri, până în apropiere de canton. Aici, bărbatul a atins-o pe un picior şi în alte părţi, iar ea a început să ţipe. La noi a venit o vecină care a văzut că se urcă în autoturism, iar noi am sunat la 112. Bărbatul s-a întors cu maşina şi a lăsat-o pe fată la depărtare de poarta noastră apoi a plecat“, ne-a spus ieri, tatăl fetei.

La momentul respectiv, poliţiştii au deschis un dosar pentru infracţiunea de agresiune sexuală şi au făcut cercetări. Ar fi luat câteva filmări de la magazinele din sat, însă poliţiştii au spus că au fost de calitate foarte proastă. „Erau de calitate foarte proastă. Nu ne-am putut da seama atunci cine este la volan, iar numărul de înmatriculare nici atât. Am făcut copii la filmări şi am trimis la Bucureşti, pentru o expertiză, pentru a extrage numărul de înmatriculare. Nici ei nu au reuşit. Apoi, cu acordul procurorului de caz, în anul 2018 s-a decis să facem publice imaginile cu bărbatul bănuit atunci de agresiunea de la Horleşti. Nu am ştiut atunci cine este“, au spus poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi.

A fost văzut ulterior pe pietonalul Ştefan cel Mare

Imediat după ce Johannes Visscher a lăsat minora aproape de casa ei din Horleşti, olandezul ar fi mers la Iaşi, unde şi-a lăsat autoturismul prin apropierea pietonalului Ştefan cel Mare. Aici, el a fost surprins de camerele de luat vederi ale Poliţiei Locale, traversând „zebra“ situată în intersecţia străzii Ion C. Brătianu cu bulevardul Ştefan cel Mare. Aici, nu este clar de unde au avut poliţiştii „pontul“ că olandezul s-a plimbat pe pietonal, însă au precizat că „a fost recunoscut de către unul dintre martorii din dosar“. Nici după ce imaginile au fost date publicităţii, ancheta nu a avansat, iar anchetatorii nu au aflat identitatea decât după cazul fetiţei de 11 ani, ucisă şi violată săptămâna trecută, în Dâmboviţa. Ciudat este că, în momentul în care pedofilul a ajuns în Iaşi, acesta s-a comportat ca o persoană care a mai fost prin aceste locuri. De pe data de 13 iunie, atunci când pedofilul a aterizat la Bucureşti, anchetatorii nu ştiu cum a ajuns acesta în judeţul Iaşi. „Cert este că nu a ajuns cu avionul, bănuim că a închiriat maşina din Bucureşti şi a venit cu ea la Iaşi. Apoi a decolat cu avionul, direcţia Viena, pe data de 16 iunie“, au mai spus anchetatorii din acest caz. Un răspuns ne-a oferit tatăl copilei agresate, din Horleşti, care lucrează chiar la centrul de plasament din localitate. „Copiii mi-au spus că a fost văzut cu o zi înainte de incident, prin jurul şcolii. A intrat în vorbă cu câteva fetiţe cărora le-a oferit ciocolată şi gume. Aşa mi-au spus ele. El ştia unde vine cu precizie. Asta înseamnă că a mai fost prin aceste locuri, nu a fost prima dată“, ne-a spus tatăl fetei din Horleşti. Î

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...