spot_img
23.7 C
București
vineri, aprilie 12, 2024
AcasăEconomieAgriculturaVIDEO: Austria, presiuni la București pentru schimbarea legii gazelor din Marea Neagră

VIDEO: Austria, presiuni la București pentru schimbarea legii gazelor din Marea Neagră

-

Karin Kneissl, ministrul de externe austriac, ar urma să viziteze Bucureștiul în următoarele zile pentru a face presiuni pentru adoptarea de către guvernul român a unei Ordonanțe de Urgență pentru schimbarea legii gazelor din Marea Neagră adoptată săptămâna trecută în Parlament, este informația difuzată duminică seară în exclusivitate în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin.

Subiectul a fost comentat în studio de jurnaliștii Horia Alexandrescu și Marius Ghilezan și prin telefon de fostul ministru pentru mediul de afaceri Lucian Isar, avocatul Dan Chitic și deputatul PNL, Ben Oni Ardelean, anunțat pe surse ca posibil viitor ministru de externe într-un guvern PNL.

- Advertisement -

Companiile multinaționale din domeniul petrolier fac presiuni pentru schimbarea legii în domeniul deductibilităților pe care le-ar putea primi prin legea adoptată și care în acest moment le nemulțumeste.

Pe de altă parte după acuzațiile aduse de președintele american Donald Trump Germaniei și proiectului Nord Stream 2 ar putea fi activitate sancțiunile împotriva OMV, care deține în România pachetul majoritar la compania PETROM.

- Advertisement -

OMV este o companie austriacă, dar mai multe informații de presă au indicat și o implicare rusească și arabă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img