spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăhighlightVIDEO/A încetat din viață vocea de aur a TVR și a Europei...

VIDEO/A încetat din viață vocea de aur a TVR și a Europei Libere, Ioana Măgură Bernard. Ultimul interviu tv l-a acordat jurnalistului Andrei Bădin în care a acuzat conducerea americană a postului de radio

-

A încetat din viață, după o lungă suferință, Ioana Măgură Bernard, una din marile voci ale postului de radio Europa Liberă.

- Reclama -

Ioana Măgură Bernard a studiat actoria la Institutul de Artă Teatrală și Cultură Cinematografică (IATC, astăzi UNATC) din București. După absolvire, a fost repartizată la Craiova, dar a reușit să se întoarcă la București în 1963, crainică la radio și televiziune.

Între 1964-1968 a fost una din cele mai cunoscute prezentatoare ale Televiziunii, iar momentul de glorie a venit în 1969, când a prezentat a doua ediție a festivalului de muzică „Cerbul de Aur”, de la Brașov, alături de Ștefan Bănică .

Tot în 1969 a fugit în Occident.

„Dacă a fost bună de Televiziunea română, este bună și de Europa Liberă”, relata Ioana Măgură Bernard, argumenul directorului de atunci al Europei Libere, Noel Bernard (25 februarie 1925- 23 decembrie 1981), când a decis să o angajeze, în 1970.

Doi ani mai târziu s-au căsătorit.

A rămas la Europa Liberă până în vara anului 1995, când postul de radio s-a mutat de la München, din Germania la Praga, în Republica Cehă.

Ultimul interviu televizat l-a acordat jurnalistului Andrei Bădin. În acest interviu a acuzat conducerea americană a postului Radio Europa Liberă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img