spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinVictoria en fanfare a lui Orbán și eșecul rușinos al politicienilor români...

Victoria en fanfare a lui Orbán și eșecul rușinos al politicienilor români CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Viktor Orbán a dat peste cap toate calculele și a câștigat en fanfare alegerile chiar cu un scor mai bun decât la precedentele: 135 de mandate în Parlament din 199, undeva la 67%. Plus cu parlamentarul din partea minorității germane, 136, membru FIDESZ, față de 133 la precedentele alegeri. Majoritate absolută!

Povestea cu rușii și cu Putin e bună doar pe Facebook. Realitatea e că Orbán a livrat populației. A promis acum 12 ani că de la 30% gospodării cu gaze va ajunge la peste 90%. Și a ajuns la aproape 95%. Și a negociat cu rușii prețuri bune deoarece dacă a tras țevile avea nevoie evident și de gaze…Noi suntem la 35% gospodării cu gaze și avem și gaze, dar stăm pe loc.

A negociat cu BMW, Mercedes și Audi să aibă fabrici în Ungaria. Și îi are pe toți cei 3 mari din industria auto de lux germană. Fabrica BMW de la Debrecen va fi inaugurată peste o lună cu o investiție de peste un miliard de euro.

Face afaceri cu americanii, dar și cu chinezii. De fapt, face cu toți! Calea ferată de mare viteză dinspre Novi Sad-Belgrad a fost deja inaugurată pe segmentul sârbesc. Urmează anul viitor spre Budapesta. Are proiecte de trenuri de mare viteză spre Europa Centrală. Vroia și spre București… Dar la noi se spune doar VOM FACE. Și nu facem…

Face afaceri și cu sud coreenii, concurenții tradiționali ai chinezilor. Face business cu toți pentru Ungaria. Are 12 autostrăzi și mai pregătește.

Investește în Transilvania. El, ungurii, nu românii…

Ungurii nu trăiesc mult mai bine ca românii. Dar simt că se livrează…Și votează! Orbán a plafonat prețul la carburanți la 6,4 lei din octombrie. De asemenea prețurile la produsele de bază. A livrat. Așa cum au livrat și polonezii de la PiS. Și lumea normal că îi votează.

Rușii, Putin-sunt sloganuri bune, dar nu vând…Realitatea e alta. Nota bene: contracandidatul lui Orbán a fost umilit și în colegiul uninonimal.

Tuturor politicienilor români ar trebui să le fie rușine de lecția maghiară!

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...