Ideea că Executivul a încetinit lupta anticorupţie este o “fumigenă” lansată de actuala Opoziţie parlamentară. Iată cum reacţionează la RFI vicepreşedintele PSD Doina Pană, în plin scandal privind modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală prin Ordonanţă de Urgenţă.

Comisia Europeană a transmis miercuri într-o declaraţie comună a preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker şi a prim-vicepreşedintelui Frans Timmermans privind situaţia din România, că “lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România”.

Doina Pană comentează aceste declaraţii: “Lupta împotriva corupţiei în România avansează. Este o fumigenă uriaşă lansată pe piaţă de cei care nu se pot împăca cu gândul că de fapt au pierdut alegerile din 11 decembrie”.

Vicepreşedintele PSD spune că reacţiile din sistemul judiciar sunt “exacerbate”: “Reacţiile din sistem au fost exacerbate de judecători gen domnul Danileţ, nu mă pronunţ asupra capacităţii nici unuia şi s-au referit la faptul că nu s-a aşteptat aviz CSM. Or în legislaţia românească, modificarea legilor în ce priveşte justiţia nu trebuie să aibă aviz CSM, ci un punct de vedere, care exista deja. Legile nu le face CSM-ul şi nu le fac judecătorii sau procurorii, ei aplică legea. Legile le face Parlamentul sau Guvernul”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?