Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a rostit un discurs în Sovietul suprem al Transnistriei, scrie europalibera.org . Acesta a dat asigurări că Rusia va sprijini și în viitor regiunea separatistă.

După cum scrie europalibera.org, discursul a fost transmis în direct la posturile TV locale. Și, după cum scrie agenția oficială de la Tiraspol, Novosti Pridnestrovia, îl informează cu regularitate pe președintele rus Vladimir Putin despre situația din Transnistria.

Despre ajutoarele rusești oferite regiunii transnistrene, Dmitri Rogozin a spus: „Noi oferim undița, nu peștele”, afirmând că Moscova ar urmări să stimuleze dezvoltarea economică și nu doar finanțarea „asimetrică” a regiunii. Dar, a precizat el, sunt avute în vedere comenzi pentru unele întreprinderi transnistrene din domeniul apărării.

Totodată, el a spus că Rusia ar intenționa să aloce 30 de miliarde de ruble (circa 400 de milioane de euro) pentru reconstrucția sistemelor de irigare din Transnistria, în ideea de a sprijini aducerea produselor agricole transnistrene pe piața rusă.

Rogozin a criticat Chișinăul pentru ceea ce a numit „măsurile neprietenești din ultimi doi ani prin care a încercat să restricționeze rotația militarilor ruși din regiune și aprovizionarea lor”. Oficialul rus a afirmat că operațiunea militară la Nistru, în actualul format dominat de Rusia, „va exista încă multă vreme”.

Emisarul rus a mai spus, pe post de glumă, că „tancurile nu au nevoie de viză” și a adăugat, pe un ton serios, că „Rusia își va îndeplini impecabil misiunea sa de garant al păcii pe Nistru” și că „Rusia este pregătită de orice evoluții ale situației din regiune”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?