spot_img
9.2 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăExterneVicepremierul Poloniei: Germania n-ar trebui să ne dea lecții de solidaritate

Vicepremierul Poloniei: Germania n-ar trebui să ne dea lecții de solidaritate

-

Vicepremierul polonez Tomasz Siemoniak a răspuns marți criticilor care se fac auzite tot mai des dinspre Germania și care vizează țările din Europa de Est, acuzate că nu se implică suficient în criza refugiaților, cerând Berlinului să nu dea lecții de solidaritate și criticând totodată răspunsurile ‘rapide și ad hoc’ la această criză, informează EFE, conform Agerpres.

- Reclama -

‘Germania n-ar trebui să ne dea lecții de solidaritate’, a spus Siemoniak pentru postul de televiziune TVN24, justificând totodată atitudinea Poloniei față de criza refugiaților, pe care o consideră ‘impregnată de solidaritate și în căutarea unei soluții originale, de vreme ce deciziile rapide și ad hoc nu rezolvă problema’. ‘Nu se pune problema să primim zeci de mii de refugiați care vor să vină în Europa, pentru că Europa nu are capacitatea’ de a-i primi, a adăugat Siemoniak, care crede că oficialitățile europene ar trebui să încerce să soluționeze situația din Siria, Irak, Somalia, Libia sau Afganistan în loc să se gândească la cum să frâneze fluxul de refugiați și imigranți sau la cote de repartizare a acestora.

Polonia nu este de acord cu impunerea de cote obligatorii de refugiați pentru fiecare stat membru al UE, iar Tomasz Siemoniak a amintit marți că a impune unei țări un anumit număr obligatoriu de persoane pe care să le primească ‘este un drum care nu duce nicăieri, pentru că în momentul în care (o țară) va accepta un prim grup, va sosi al doilea, și apoi al treilea și tot așa’.

Referitor la posibilitatea ca Polonia să accepte între 10.000 și 12.000 de refugiați, cifră vehiculată recent de presă, care cita surse europene, Siemoniak a spus că ‘executivul polonez nu va face nimic care să afecteze în vreun fel securitatea și stabilitatea țării’. Până acum, Varșovia s-a angajat să primească 2.000 de refugiați.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img