spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeVicepremierul maghiar: Rusia și-a dublat profitul din vânzarea de gaze

Vicepremierul maghiar: Rusia și-a dublat profitul din vânzarea de gaze

-

Politica greşită de sancţiuni a Uniunii Europene a provocat pierderi de cel puţin 4.000 de miliarde de forinţi (9,66 miliarde euro) în bugetul Ungariei, a declarat, miercuri, viceprim-ministrul ungar, Zsolt Semjén, la Csorna, judeţul Győr-Moson-Sopron.

- Reclama -

La conferinţa de presă care a precedat forumul organizat în cadrul campaniei naţionale “Spune nu sancţiunilor!”, Zsolt Semjén a subliniat că majorarea drastică a preţurilor la energie nu se datorează doar războiului dintre Rusia şi Ucraina. Războiul a făcut ca preţul gazelor naturale să crească până la 100 de dolari, dar când Bruxelles-ul “a început să impună sancţiuni”, acesta a crescut imediat la 200-350 de dolari.

Politicianul a mai adăugat că Rusia nu pare să fi fost afectată de sancţiuni, pentru că vinde fără probleme ţiţei Chinei şi Indiei. Faptul că vinde mai puţine gaze naturale nu le reduce veniturile, iar ca urmare a preţurilor mai mari li s-a dublat profitul faţă de perioada de dinaintea războiului.

Pentru a proteja populaţia Europei, trebuie regândită politica de sancţiuni, iar Ungaria nu va sprijini nimic ce pune în pericol aprovizionarea cu energie a poporului ungar şi a economiei ungare, a declarat viceprim-ministrul.

Acesta a mai afirmat că Ungaria nu poate susţine sancţiuni care sunt în defavoarea tuturor cetăţenilor Uniunii Europene.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img