spot_img
18.2 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăAnalizeVicepremierul maghiar reacţie pentru România: E scandalos

Vicepremierul maghiar reacţie pentru România: E scandalos

-

Vicepremierul ungar responsabil pentru politicile naţionale a numit atac dur faptul că prefecturile din România au amendat liderii maghiari ai autorităţilor locale din judeţele Harghita şi Covasna pentru expunerea simbolurilor maghiare, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, transmite agenţia maghiară de ştiri MTI.

În comunicatul remis, joi, agenţiei ungare de presă MTI, Zsolt Semjén a susţinut: “Cu ocazia Zilei noastre Naţionale, este inacceptabil şi deosebit de scandalos faptul că utilizarea simbolurilor naţionale este pedepsită.” În Ungaria este firesc ca minorităţile naţionale – cum ar fi românii din Ungaria – să-şi poată folosi în libertate totală simbolurile lor naţionale şi minoritare. Aceeaşi aşteptare există şi în privinţa României, a subliniat vicepremierul.

El a mai adăugat că în calitate de ministru al politicilor naţionale al Guvernului Ungariei, îşi exprimă solidaritatea deplină cu maghiarii transilvăneni şi cu liderii lor. Guvernul Ungariei îi susţine, a arătat vicepremierul.

Miercuri, primarii localităţilor Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc şi Târgu Secuiesc au fost amendaţi de Instituţia Prefectului cu câte 5.000 de lei ca urmare a utilizării simbolurilor maghiare expuse în cinstea sărbătorii naţionale din 15 martie.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...