spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitateVicepremierul Kelemen Hunor spune că statul român a fost prost în comparație...

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că statul român a fost prost în comparație cu Ungaria: Statul român nu mai controlează aproape nimic din ceea ce înseamnă industria de petrol

-

„Toată lumea spune cum au făcut ungurii, cum au făcut alții. Noi am făcut o mare prostie acum foarte mulți ani și trebuie să spunem acest lucru. Statul român nu mai controlează aproape nimic din ceea ce înseamnă industria de petrol. Rafinăriile nu sunt în proprietatea statului” a declarat vicepremierul Kelemen Hunor la Digi 24.

- Reclama -

În Ungaria, MOL-ul este proprietar cam 80, 80 și ceva la sută din tot ce înseamnă industria petrolului și statul este acționar majoritar în MOL. Și ei au redus marja de profit. De acolo au reușit să plafoneze pentru o perioadă, nu știu cât de lungă. Noi nu avem această posibilitate, din păcate. Acum se demonstrează că greșelile vechi au o umbră lungă, care vine până în 2022.Atunci am mers pe ideea că totul trebuie să dai la privat. Nu prea ai dat la privat, că OMV-ul cât de mult e privat e o altă discuție. Statul român a scăpat din mână tot ce înseamnă control pe acest sector și nu numai. În zona de energie, această perioadă demonstrează că e bine să ai pârghiile de control, dincolo de autoritatea de reglementare, care are niște posibilități, dar destul de limitate.În acest moment noi nu putem să mergem pe varianta de a umbla la marja de profit, fiindcă nu deținem noi majoritatea în aceste companii”, a afirmat Kelemen.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img