spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeVicepremierul italian Salvini surprinde: Vrea axa Roma-Berlin

Vicepremierul italian Salvini surprinde: Vrea axa Roma-Berlin

-

Liderul extremei-drepte italiene, Matteo Salvini, îşi temperează politicile eurosceptice în încercarea de a se poziţiona pe plan intern mai către zona de centru, cu obiectivul să poată juca un rol esenţial pe scena europeană, chiar dacă aceasta ar însemna să-şi dezamăgească susţinătorii cei mai radicali, notează miercuri agenţia Reuters citată de Agerpres.

Stabilind o nouă direcţie pentru partidul său Liga, devenit tot mai popular, Salvini, de asemenea vicepremier şi ministru de interne, şi-a moderat în ultimele zile poziţiile anterioare ostile monedei euro şi a mărturisit că doreşte să reformeze UE ”din interior”.

- Advertisement -

El a sugerat chiar o ”axă” politică cu Germania, deşi anterior Liga a acuzat mereu această ţară că dictează în zona euro doar în folosul Berlinului în timp ce condamnă Italia la declin economic prin măsurile de austeritate.

”Axa franco-germană îşi arată limitele. Voi face totul pentru a crea o nouă axă Roma-Berlin”, a spus Salvini luni în faţa presei la Roma. Dar el a admis totuşi că precedenta ”axă” dintre cele două ţări, cea din al Doilea Război Mondial, nu a sfârşit bine.

- Advertisement -

Potrivit unor ”insideri” şi analişti, Salvini are o strategie pe două direcţii: să atragă în Italia votanţii mai moderaţi sau indecişi, în timp ce în cadrul UE va încerca după alegerile europarlamentare să obţină pentru el însuşi un rol central.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img