spot_img
23.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeVicepremierul italian îl acuză că e omul sistemului

Vicepremierul italian îl acuză că e omul sistemului

-

Criza „vestelor galbene” arată că francezii au înţeles că preşedintele Emmanuel Macron este „un produs de laborator” pentru menţinerea sistemului în funcţiune, a declarat Matteo Salvini, ministrul de interne al guvernului italian şi liderul extremei drepte din Italia, informează luni AFP.

- Reclama -

„Că Macron era un produs de laborator inventat pentru a bloca unica schimbare ce se profila la orizont mi se pare deja evident”, a declarat Salvini, fără a o evoca totuşi în mod explicit pe aliata sa franceză Marine Le Pen.

„Amintesc că în urmă cu doar câteva luni, Macron era campionul noii Europe pentru întreaga stângă italiană. Era noul geniu al Europei, noul salvator al Europei… S-au înşelat”, a adăugat el în cadrul unei întâlniri cu presa străină, la Roma.

„Înţeleg foarte bine motivaţiile economice, sociale şi culturale ce stau la baza unei mişcări care sper că va atinge obiective concrete”, a declarat Salvini, condamnând totodată „orice formă de violenţă”. „Când se lansează cocktailuri Molotov asupra forţelor de ordine, sunt de partea forţelor de ordine şi când se fac baricade incendiare în plină stradă, sunt de cealaltă parte”, a dat el asigurări.

În faţa miilor de susţinători reuniţi sâmbătă la Roma, Salvini a declarat: „Cine seamănă sărăcie adună manifestaţii, cine seamănă false promisiuni adună reacţia periferiilor şi satelor”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...