spot_img
25.6 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeViceministră italiancă condamnată pentru defăimarea unei românce

Viceministră italiancă condamnată pentru defăimarea unei românce

-

Viceministra Laura Castelli (M5S) a fost condamnată pentru defăimarea unei românce care urma să candideze la alegerile municipale din Torino în 2016, scrie Gazeta Româneasca de la Roma.

- Reclama -

Împreună cu viceministra – care va trebui să plătească o amendă de 1.032 euro și despăgubiri de 5.000 de euro părții civile – au fost condamnați și alți doi inculpați, în timp ce alte trei persoane au fost achitate pentru „tenuitatea faptului”, potrivit Il Fatto Quotidiano.

„Respect sentința, dar voi face apel, sunt sigură că va fi recunoscută exercitarea dreptului de critică politică”, a spus Laura Castelli.

O amendă de 1.032 euro și cinci mii de euro părții civile. Aceasta este sentința impusă de instanța din Torino adjunctului ministrului economiei, Laura Castelli. Castelli a fost găsit vinovată de defăimare agravată: faptele datează din 2016.

Cazul se referă la o postare pe Facebook în care exponenta „Mișcării 5 Stele” a publicat o fotografie a lui Piero Fassino, importat lider PD, primarul orașului Torino la acea vreme, cu românca Lidia Roșcăneanu, candidată Pd la alegerile administrative din capitala piemonteză.

„Ce legături există între cei doi? Fassino acordă un contract pentru barul tribunalului unei companii care a dat faliment de trei ori, care se ocupă de zonele verzi, cu o scădere a prețului suspectă.Procurorii investighează. Fassino o desemnează pe barmaniță pe listele sale. Cel puțin inoportun … nu credeți? ”, a scris Castelli însoțind fotografia. Sub post existau multe insulte sexiste și rasiste împotriva româncei.

Protagonista imaginii, selectată împreună cu primarul și tăiată în mod intenționat pentru a exclude restul grupului, este Lidia Lorena Roșcăneanu, româncă în vârstă de 31, candidată a Partidului Democrat în Districtul 3 al capitalei piemonteze. Românca a sesizat atunci procuratura.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...