spot_img
9.2 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăhighlightVicecancelarul german dă vina pe Europa în scandalul refugiaților

Vicecancelarul german dă vina pe Europa în scandalul refugiaților

-

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat luni că ‘lipsa de acțiune a Europei’ a împins Germania ‘la limitele capacităților sale’ de primire a refugiaților, în timp ce, la Bruxelles, este prevăzută o reuniune a miniștilor europeni de interne privind problema repartiției de imigranți, relatează AFP, conform Agerpres.

Germania s-a confruntat la sfârșitul săptămânii trecut cu un nou val masiv de refugiați, fiind nevoită să revină la controalele la frontiere, în special la cea cu Austria.

- Advertisement -

„Lipsa de acțiune a Europei în criza refugiaților a împins între timp Germania la limitele capacităților sale”, a declarat, cotidianului Tagesspiegel, Sigmar Gabriel, care este de asemenea ministru al economiei în cabinetul condus de Angela Merkel.

Problema „nu este în primul rând numărul de refugiați, ci rapiditatea cu care vin aceștia” și care complică sarcina landurilor și a municipalităților, a spus el.

- Advertisement -

Miniștrii de interne din UE urmează să se reunească luni la Bruxelles pentru a discuta despre distribuirea, între cele 28 de state membre, a 160.000 de refugiați, așa cum a propus Comisia Europeană. Susținută de Germania, schema privind cotele obligatorii de refugiați întâmpină opoziția mai multor state membre, în special din estul UE.

Însă, ‘în paralel‘ cu chestiunea repartiției, „trebuie să ajutăm rapid și eficient țările de origine ale acestor refugiați”, a mai afirmat vicecancelarul german.

Gabriel a propus astfel un „ajutor imediat de 1,5 miliarde de euro”, pus la dispoziție „de Germania și Europa” și destinat „celor mai mari tabere de refugiați”, cum ar fi cele din Liban și Iordania, pentru școală, alimente și cazare.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img