spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAnalizeVice prim ministrul rus pentru Orientul Îndepărtat: Să creăm un teritoriu internațional...

Vice prim ministrul rus pentru Orientul Îndepărtat: Să creăm un teritoriu internațional de dezvoltare socioeconomică avansată

-

Iuri Trutnev, viceprim-ministru și ministru plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în Districtul Federal din Orientul Îndepărtat, a adresat o propunere președintelui Vladimir Putin de a crea un teritoriu internațional de dezvoltare socioeconomică avansată. Potrivit lui, acest lucru ar crea condiții confortabile pentru cooperarea Rusiei cu alte țări din Orientul Îndepărtat.

„Vrem să propunem o nouă formă de teritoriu de dezvoltare socioeconomică avansată – un teritoriu de dezvoltare socioeconomică avansată internațională, în care am dori să facem regimul cât mai confortabil pentru acele țări cu care vom lucra în aceste teritorii”, a spus el, adresându-se șeful statului în cadrul Forumului Economic de Est de marți.

Trutnev a explicat că un regim adecvat ar putea fi creat pe baza acordurilor interguvernamentale bilaterale.

„Există interes pentru astfel de regimuri. Dacă ne susțineți, vom începe negocierile”, a adăugat viceprim-ministrul.

Organizat de Fundația Roscongress, al șaptelea Forum Economic de Est se va desfășura între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. TASS este partenerul de informații generale al evenimentului și agenția oficială de gazdă foto.

Anul acesta, tema forumului este: „Pe calea către o lume multipolară”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...