spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeVerișoara omului lui Grindă bagă în colaps Spitalul din Focșani

Verișoara omului lui Grindă bagă în colaps Spitalul din Focșani

-

Deși managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Pantelimon” Focșani, verișoara prefectului PNL-ist Berbece, se face că plouă, cinci medici cu experiență au ales să demisioneze fie din funcția de șef de secție, fie definitiv, refuzând să mai lucreze în acest spital, scrie Monitorul de Vrancea.

Liderul PNL Vrancea este controversatul ministru al dezvoltării, Ion Ștefan supranumit Grindă.

,,Cred că ne bagă în curând în colaps”
Șeful secției de Cardiologie din cadrul Spitalului Județean Focșani, medicul Mitel Burcă, a demisionat din funcție invocând atât motive personale, cât și nemulțumirile față de schimbările politice care au avut loc în ultima perioadă în spital. ,,Da, am demisia dusă. Sunt multe motive. În primul rând e vârsta, apoi sunt schimbările acestea politice care ne dau peste cap. O colegă demisionează și ea, astfel că rămânem numai doi cardiologi. În condițiile acestea nu-ți mai asumi răspunderea organizării unei secții de Cardiologie pe un întreg județ, pentru că nu mai avem efectiv cum să asigurăm gărzi, ambulatoriu de policlinică, secție, consultații interdisciplinare, n-avem cum, fizic. Oricum, cel puțin pe mine, m-a bulversat această situație, au fost prea multe… Mi se pare că lucrurile merg într-o direcție total greșită privind conducerea sistemului de sănătate. Cred că ne bagă în curând în colaps. Sunt foarte mulți colegi nemulțumiți. Nu e ușor nici pentru noi să vină un medic stomatolog de la țară să conducă un spital județean unde, zic eu, activează medici bine cunoscuți, medici primari, mulți cu doctorate. Nimeni nu vrea să vină, am cerut 4 cardiologi, nu vrea nimeni, ocolesc toți Vrancea. Cert este că noi nu prea mai putem face față”, a spus dr. Mitel Burcă.
Colega despre care făcea vorbire medicul Mitel Burcă, este dr. Mariana Miron, cea care a ales, din motive personale, să se retragă definitiv din funcția de medic cardiolog al Spitalului Județean Focșani. ,,Da, din păcate voi pleca, sunt motive personale, motive care țin strict de alegerea familie mele. Asupra acestei demisii am reflectat de mai mult timp, și acum s-a împlinit lucrul ăsta, nu are nicio legătură cu nimeni și cu nimic, decât că este doar alegerea familiei mele”, a spus medicul cardiolog Mariana Miron conform sursei citate.


Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care dr. Ludmila Munteanu nu mai vrea să conducă secția de Chirurgie Pediatrică. ,,Am depus demisia demult, de pe 6 mai, dacă nu mă înșel, din mai multe motive pe care nu vreau să le fac publice. Pentru confortul meu emoțional e mai bine așa, niciodată nu am alergat după funcții. E dificil de lucrat cu oamenii, cu caracterele diverse. Vreau să-mi cantonez energia doar pentru a trata copii și atât. Pentru mine, funcția asta presupune un stres în plus, un consum de energie care, în ultima perioadă, s-a dovedit a fi inutil. Nu știu dacă o să poată fi rezolvată cererea mea de demisie dintr-un motiv foarte simplu, la noi în compartiment mai sunt angajați încă doi medici care au peste vârsta de 65 de ani”, a precizat dr. Ludmila Munteanu.
Potrivit surselor MdV, pe lista medicilor care au demisionat se mai află și șefa secției de Gastroenterologie, dr. Beatrice Ioanițescu, care a declarat că nu vrea să discute nimic pe acest subiect, dar și dr. Cristina Filip, șefa secției de Radiologie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img