spot_img
27.8 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăDezvaluiriVeriga lipsă între Nelu Iordache și ambasadoarea Olandei?

Veriga lipsă între Nelu Iordache și ambasadoarea Olandei?

-

Veriga lipsă între omul de afaceri Nelu Iordache și ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubačić, ar putea fi o informație transmisă marți seară la B1 Tv în emisiunea lui Silviu Mănăstire de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.

Acesta a anunțat că miercuri ar urma să sosească la București o delegație franceză pentru proiectul aeroportului de la Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Sunt cei care au concesionat și aeroportul din Belgrad, a spus Bădălău.

Proiectul de la Adunații Copăceni aparține omului de afaceri Nelu Iordache. Iar aeroportul din Belgrad este legat de soțul sârb al ambasadorului Olandei la București, Bratislav Grubačić..

Grubacic, fost jurnalist şi actual om de afaceri, a fost preşedintele Consiliului de Supraveghere al SMATSA, Administraţia Sârbă a Serviciilor de Trafic Aerian, și are interese în domeniul aerian.

Famiile Iordache și Grubačić au fost surprinse de Revelion la aceeași masă într-un hotel de lux din Poiana Brașov.

Soțul sârb al ambasadoarei olandeze are multe conexiuni cu oamenii politici sârbi. Din anii 90 el a fost membru de frunte al Tineretului Socialist, apropiat de regimul Slobodan Miloșevici, iar actualemente este un apropiat al președintelui Serbiei, Aleksandr Vucic.

Aeroportul Nikola Tesla din Belgrad a fost concesionat acum 2 săptămâni consorțiului condus de compania franceză VINCI Airports pentru o perioadă de 25 de ani. Concesionarea s-a făcut pentru suma de 501 milioane de euro. Această companie operează în aeroporturi din șapte țări.

Studiul de fezabilitate al aeroportului de la Adunații Copăceni a fost făcut în 2008  de către un institut de specialitate din Eindhoven (Olanda).

Omul de afaceri Nelu Iordache pleaca de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa ce a fost audiat intr-un dosar de coruptie, in Bucuresti, miercuri, 13 august 2014. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO

Infra Group, companie detinuta de omul de afacerei Nelu Iordache, a semnat in martie un contract cu firma de consultanta in aviatie Lufthansa Consulting, care in 4-5 luni va realiza proiectul Aeroportului International Bucuresti Sud Adunatii Copaceni, era o știre din 2012.

Dezvoltatorul International Bucuresti Sud Adunatii Copaceni este compania Infra Group, detinuta de Romstrade (75%) si operatorul aerian low-cost Blue Air (25%).

Nelu Iordache a fost achitat într-un dosar la finalul anului trecut, dar în alt dosar a fost condamnat la peste 6 ani de închisoare.

Nelu Iordache a fost folosit de DNA și ca denunțător în mai multe dosare.

 

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...