Prezentă la expoziția Black Sea Defence & Aerospace (BSDA), care are loc în perioada 16-18 mai, la Romaero, București, compania UTI face demonstrații în standul B1001, Hall B, ale conceptului propriu de comandă și control din categoria JISR, KIntel. UTI este singurul producător român care a dezvoltat un sistem de Intelligence integrat.
UTI a anunțat recent participarea la programe de cercetare în valoare totală de 24 de milioane de euro.
Specialiștii INTEL au rolul de a produce, prelucra și disemina informațiile despre inamic și câmpul de luptă către eșaloanele de comandă. Piața soluțiilor de tip Joint Intelligence Surveillance & Reconnaissance se situează în Europa în jurul valorii de 1 miliard de euro.
JISR – Joint Intelligence, Surveillance & Reconnaissance reprezintă un sistem de comandă și control specific domeniului Intelligence. Specialiștii INTEL au rolul de a produce, prelucra și disemina informațiile despre inamic și câmpul de luptă către eșaloanele de comandă.
Acțiunile militare și de menținere a păcii în secolul 21 se bazează pe utilizarea unor concepte și tehnologii de o precizie foarte mare pentru toate categoriile de forțe armate. Aceste concepte inovatoare integrează informații preluate din toate sursele accesibile: naval, aerian, terestru, din spațiu și chiar din spațiul cibernetic, se spune în prezentarea UTI.
Soluția UTI KIntel se adresează tuturor categoriilor de forțe armate, compania noastră fiind singurul producător român care a abordat exhaustiv domeniul Intelligence, Surveillance & Reconnaissance (ISR) și care vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale forțelor armate române. Aceste nevoi țin de existența unei viziuni unitare și integratoare la nivelul Ministerului Apărării Naționale. Practic, în România există implementări punctuale ale unor elemente de tip ISR, însă în contextul geopolitic actual se impune o abordare completă a domeniului prin implemetarea unui sistem integrator.
Expertiza UTI în domeniul JISR a fost consolidată și validată prin participarea la dezvoltarea unor componente software centrale în cadrul proiectului NATO AGS – “NATO Alliance Ground Surveillance Acquisition of AGS Core System”.
Această capabilitate este în curs de livrare către 15 țări membre ale Alianței: Germania, Danemarca, Italia, SUA, Cehia, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia.
***
UTI este o companie românească în domeniul apărării, furnizor de sisteme de apărare acreditat NATO cu certificare NCAGE cod 0025L, care contribuie la dotarea unor misiuni concrete ale Armatei Române. Expertiza UTI a fost consolidată prin participarea la proiecte complexe derulate la nivel național și internațional și prin realizarea de investiții solide în domenii cheie de cercetare.