spot_img
27 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăExterneVedeta Europei Libere la Baku ridicat de procurori fără pantofi și haine...

Vedeta Europei Libere la Baku ridicat de procurori fără pantofi și haine de stradă

-

Mai mulți jurnaliști ai redacției Europei Libere la Baku au fost duși cu forța la Procuratura azeră pentru a fi interogați, după ce vineri, sediul redacție a fost percheziționat și ulterior sigilat de angajații procuraturii, transmite secția moldoveneasca a Europei Libere. Kamran Mahmudov, prezentatorul programului cotidian de radio, a fost luat azi dimineață de poliție din apartamentul său, fără pantofi sau haine de strădă, relatează soția jurnalistului. Poliția i-a mai ridicat pe redactorul paginii de internet în rusă și pe femeia de serviciu a redacției. Au fost duși la secția „crime grave” a Procuraturii azere. Avocații jurnaliștilor au declarat că Procuratura azeră folosește „metode inacceptabile” de intimidare.

Copreședintele companiei Europa Liberă/Libertatea, Nenad Pejic a acuzat sâmbătă autoritățile azere că-i „terorizează pe jurnaliști și familiile acestora”.

- Advertisement -

Vineri, 26 decembrie, Procuratura însoțită de polițiști a percheziționat sediul Europei Libere de la Baku, a spart seiful și a confiscat echipament și documente legale după care a sigilat sediul. Autoritățile afirmă că este vorba de o investigație legată de statului redacției ca entitate finanțată din străinătate.

Europa Liberă/Libertatea și toate redacțiile sale sunt finanțate de administrația americană prin decizia Congresului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img