spot_img
28 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăhighlightVasile Blaga se distanțează de Alina Gorghiu

Vasile Blaga se distanțează de Alina Gorghiu

-

Copreședintele PNL Vasile Blaga a afirmat, miercuri, la Giurgiu, că decizia Curții Constituționale a României (CCR) ca alegerile să se desfășoare într-un singur tur de scrutin este „literă de Evanghelie” și favorizează cele două partide mari, PNL și PSD.

- Reclama -

Reacția vine după ce celălalt co-președinte PNL; Alina Gorghiu, a avut mai luări de poziție în privința deciziei CCR.

Și Cătălin Predoiu s-a distanțat de Alina Gorghiu.

CITIȚI ȘI:Scandal în PNL pe decizia CCR între Predoiu și Gorghiu

„Eu nu am comentat și nici nu comentez ce a spus Curtea, e literă, scuzați-mi termenul, de Evanghelie, se aplică. Nu ne-am gândit niciodată că favorizează PNL deși, acum, dacă stăm strâmb și judecăm drept, avantajează PNL și PSD. Dacă tot am modificat legea partidelor politice și am spus că vrem să creăm o competiție politică reală și am dat posibilitatea să se înființeze partide cu trei membri, atunci ar fi fost necesar și două tururi de scrutin, pentru că poate fi o prezență la vot de 30-40%, din care să câștigi cu 30%, ceea ce înseamnă 10-15%, apoi numai reprezentativitate nu mai e pentru alegerea unor primari, dar am fost cinstit cu dumneavoastră. Da, această lege favorizează cele două mari partide, mai ales că domnul Dragnea vrând să îi creeze prietenului Ponta un avantaj la prezidențiale, numai de la noi a luat 496 de primari prin celebra Ordonanță 55 ținută sub teasc și astăzi de domnul Tăriceanu. Pentru că noi avem obligația încă de un an de zile să punem în concordanță decizia Curții Constituționale cu legea, adică să revenim cum spunea Curtea la situația de dinainte, dar nu s-a pus pe ordinea de zi a Senatului nici până acum”, a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL Giurgiu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...