spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeVasilcoiu: Ordin privind reducerea cu 50% a tarifelor la energia termică, gaze...

Vasilcoiu: Ordin privind reducerea cu 50% a tarifelor la energia termică, gaze naturale şi energia electrică pentru locuitorii din Deltă şi localităţi din Munţii Apuseni

-

Proiectul de Ordin privind reducerea cu 50% a tarifelor la energia termică, gaze naturale şi energia electrică pentru locuitorii din Deltă şi localităţi din Munţii Apuseni a fost publicat vineri pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, a anunţat Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în MMSS.

- Reclama -

„A fost publicat pe site-ul Ministerului Muncii Ordinul de ministru referitor la reducerea tarifului cu 50% la energia termică, gaze naturale si energia electrică pentru locuitorii din Delta Dunării şi unele localităţi din Munţii Apuseni, zone izolate”, a scris Vasilcoiu pe pagina sa de Facebook.

Proiectul de Ordin prevede că acordarea sumelor pentru acoperirea tarifelor reduse cu 50% la energie electrică, gaze naturale şi energie termică se face pentru persoanele singure sau familiile cu domiciliul situat, după caz, în una dintre localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, prevăzute în legislaţia în vigoare, sau în una dintre localităţile din Munţii Apuseni prevăzute în anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, dacă domiciliul este situat la adresa din actul de identitate sau, după caz unde persoanele singure sau familiile declară că au locuinţa principală.

Acordarea sumelor prevăzute este condiţionată de plata la termen de către clienţii casnici a facturilor scadente.

Diferenţele de tarif pentru energia electrică/gazele naturale/energia termică, aferente contractului de furnizare încheiat se suportă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, iar decontarea diferenţelor de tarif se va efectua de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

„Furnizorii şi/sau operatorii de distribuţie vor încasa de la clienţii casnici sumele reprezentând contravaloarea energiei electrice/gazelor naturale/energiei termice, aplicând tarife reduse cu 50%. Nu beneficiază de reducerea cu 50% acei consumatori casnici care nu achită valoarea facturilor în intervalul de timp legal stabilit de furnizor”, se menţionează în proiect.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...