Vărul liderului PNL Gheorghe Flutur numit de PSD director la CFR

0

Consilierul județean PNL Iași Sorin Flutur, vărul liderului PNL, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, a fost numit director general adjunct al sectorului „Guvernanță și Administrare” din cadrul CFR SA, scrie Reporteris.

Liberalul ieșean este, așadar, unul dintre cei patru mari adjuncți ai directorului general. Într-o guvernare PSD-ALDE surprinde numirea lui Flutur într-o poziție strategică la nivelul CFR. „Postul a fost înființat recent, în luna mai, în urma unei reorganizări. Am fost numit printr-o decizie a directorului general”, a declarat Flutur conform presei ieșene.

Sorin Flutur-foto va coordona zona comercială, cea de achiziții publice și cea de reprezentare externă. „Rămân și consilier județean. Chiar astăzi (marți – n.r.) mi-am luat liber de la București și am venit la Iași pentru a participa la o ședință de Consiliu Județean”, a spus liberalul.  Activitatea acestuia în CJ este cvasi-inexistentă, Flutur votând în linia partidului, fără luări de cuvânt sau inițiative proprii, mai susține presa din Iași.

Cariera în politică și administrație a liberalului ieșean se datorează, în mare măsură, mult mai cunoscutului său verișor Gheorghe Flutur de la Suceava, fost ministru al Agriculturii, senator în trei mandate și, pentru a doua oară, președinte al Consiliului Județean din nordul Moldovei. Cei doi mai au un verișor bine poziționat, Cătălin Flutur, actualul primar al Botoșaniului, aflat la al treilea mandat.