Valul anti-Facebook

0
66
(ILLUSTRATION) An illustration dated 23 January 2012 shows the silhouette of a man in front of a screen with the logo of the online network Facebook in Hanover, Germany. Facebook is being criticized again and again for data privacy. Most recently, Facebook has introduced the Timeline, with which Facebook users can share moments of the entire life with other internet users online. Photo: Julian Stratenschulte -ALLIANCE-INFOPHOTO

După uraganul stârnit de noile clauze obligatorii din condițiile de utilizare ale WhatsApp, Facebook încearcă să lămurească situația și să liniștească utilizatorii care au început deja să ia calea produselor concurente. Facebook folosește conturile de social media ale companiei pentru a încerca să stăvilească valul de utilizatori care au început să renunțe la WhatsApp și au trecut la Signal și Telegram. În paralel, executivii companiei au ieșit și ei cu mesaje similare, trădând o ușoară panică, transmite Profit.ro.

Adam Mosseri și alți executivi Facebook au postat mesaje prin care explică faptul că noile clauze se referă la mesajele trimise de utilizatori companiilor, nu la mesajele schimbate strict între utilizatori.

Valul anti-Facebook a ajutat deja două dintre cele mai cunoscute aplicații concurente să crească în ultimele zile mai mult decât de obicei. Signal a numărat duminică 810.000 de utilizatori noi, de 18 ori mai mulți decât într-o zi normală. Numărul mare de utilizatori noi a creat probleme pentru Signal, care a avertizat că, din această cauză, procesul de înregistrare se realizează cu o oarecare întârziere. Și mai spectaculos a crescut Telegram, care a trecut de 500 de milioane de utilizatori activi, după ce, în ultimele 24 de ore, a câștigat peste 25 de milioane de noi utilizatori.