Valeriu Steriu: Iohannis nu știe limba română, a ignora nu înseamnă a boicota

0
84

PSD nu boicotează referendumul pe justiție din 26 mai, ci îl ignoră, este cu totul altceva, declară la RFI deputatul social-democrat Valeriu Steriu. Președintele Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD-ul că boicotează consultarea populară de duminică, pentru că-i este frică de acest vot și a spus că alegerile europene și referendumul vor genera schimbări în spațiul politic românesc.

Valeriu Steriu critică declarația lui Klaus Iohannis pe tema alegerilor europene și a referendumului: ”Mi se pare destul de nefericită, atâta vreme cât noi avem duminică alegeri pentru PE, cu siguranță vom avea schimbări în PE. Despre Parlamentul din România nu știu să avem alegeri duminică, nici președintele nu cred că are o astfel de informație, cea care poate determina schimbări. În clipa de față, majoritatea este solidă, confortabilă în Parlamentul din București și n-aș crede ca președintele să participe la mișcări care să ducă la alt gen de schimbări”.

Deputatul PSD susține că partidul său nu boicotează, ci ignoră referendumul pe justiție: ”Nimeni n-a boicotat nimic, nu știu ce informații deține președintele, pentru că am asistat la foarte multe ședințe pentru campanie, întâlniri, mitinguri. Cred că nu cunoaște limba română. A ignora este cu totul altceva decât a boicota. Așa cum domnia sa în 2009 a ignorat, chiar a spus că este inutil acel referendum, cred că mult mai interesant cu reducerea numărului de locuri de parlamentari, făcând chiar declarații publice, nu găsim astfel de declarații publice aproape la nici un oficial al PSD-ul sau cel puțin din partea partidului. Faptul că unul sau altul s-au exprimat în privința persoanei proprii este cu totul altceva”.