Vaccinul Astra Zeneca, un eșec? Imunizat în iunie, un spaniol a ieșit pozitiv după 4 luni de la vaccinare

0
147

Joan Pons este originar din Spania, dar lucrează de 15 ani în Marea Britanie ca asistent medical la Terapie Intensivă. El a devenit cunoscut după ce pe 5 iunie a fost imunizat cu vaccinul anti-Covid produs de cercetătorii Universității Oxford. După mai bine de patru luni, a fost depistat pentru prima dată pozitiv la noul coronavirus, scrie Ziarul Românesc din Spania.

Bărbatul susţine că abia acum a sosit momentul adevărului. Dacă vaccinul este eficient atunci virusul nu ar trebui să treacă din plămâni în sânge şi să se multiplice. Specialiştii i-au făcut numeroase teste, iar acum se află acasă, în izolare.

Odată cu aflarea răspunsului imunologic al organismului se va încheia și faza a treia de testare a vaccinului creat de Universitatea Oxford, care va fi produs de Astra Zeneca. În acest moment, rezultatele studiilor clinice sunt analizate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru a putea apărea pe piață.

La nivel mondial se lucrează la peste 160 de vaccinuri împotriva coronavirusului, dintre care 23 sunt în fază avansată de testare.