Vacanța Episcopului Porno

0
125

Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop al Huşilor, retras din funcţie în urma scandalului sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română în 2017, a fost surprins recent în vacanţă în Franţa, scrie adevărul.ro.

Bârlădeanu a fost observat în vacanţă în regiunea Alsacia, alături de o femeie şi un bărbat. La plecarea din România, pe aeroport, pentru a nu atrage atenţia asupra sa a încercat să-şi ascundă chipul cu o şapcă. 

Corneliu Bârlădeanu are în prezent rang de episcop retras. După plecarea de la conducerea Episcopiei Huşilor, printr-o decizie a Sfântului Sinod, a fost trimis să-şi ispăşească păcatele într-o casă de oaspeţi a Mănăstirii Văratec. Pe lângă salariul aferent funcţiei, beneficiază de aghiotant, şofer, fiind îngrijit şi hrănit de măicuţele de la mănăstire.

Recent, urmare a dezvăluirilor făcute de reporterii proiectului independent „Să fie lumină”, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au decis redeschiderea dosarului privind abuzurile sexuale de la Seminarul Teologic Huşi. Fostul episcop a fost acuzat că, de-a lungul anilor, ar fi abuzat sexual mai mulţi elevi, însă ancheta a fost închisă, într-o primă fază, din lipsă de probe.După ce mai mulţi elevi abuzaţi au relatat jurnaliştilor despre experienţele traumatizante trăite la seminar, dosarul a fost redeschis.