spot_img
1 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăDezvaluiriV-aţi bătut pentru o Justiţie a anilor ’50-Băsescu după declanșarea procedurii de...

V-aţi bătut pentru o Justiţie a anilor ’50-Băsescu după declanșarea procedurii de infringement pe neimplementarea prezumției de nevinovăție

-

Traian Băsescu a reacţionat, vineri, cu privire la declanşarea procedurii de infringement din cauza neimplementării Directivei Europene privind prezumţia de nevinovăţie, acesta spunând că toate poziţiile sale publice au fost în acea direcţie, deşi era acuzat că luptă împotriva justiţiei.

- Reclama -

”O groază de propagandişti au susţinut că Băsescu s-a întors împotriva Justiţiei. Realitatea este că directiva trebuia implementată în legislaţia română până în aprilie 2018. Astăzi, Comisia Europeană a declanşat procedura de infringement împotriva României pentru neintroducerea în Codul de Procedură Penală şi în Codul Penal a prevederilor acestei directive. Dragi propagandişti, fie că sunteţi magistraţi, politicieni sau analişti, luaţi notă că directivele Uniunii Europene sunt obligatorii şi pentru Justiţia din România. Intervenţiile mele au fost pentru ca Justiţia din România să progreseze, în timp ce voi v-aţi bătut pentru o Justiţie a anilor ’50.PS. Atenţie, că v-am vorbit şi despre definiţia corectă, aşa cum o dă Comisia de la Veneţia, pentru abuzul în serviciu. Fără prag valoric, dar cu prag de faptă”,scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Autorităţile de la Bucureşti au fost înştiinţate de către Comisia Europeană cu privire la declanşarea procedurii din cauza neimplementarii Directivei Europene 343 din 2016, iar în termen de două luni oficialii trebuie să anunţe ce măsuri iau.

În cazul în care Comisia constată că informaţiile primite nu reprezintă o garanţiei suficientă care să arate că situaţia va fi remediată, atunci se va trece la etapa următoare, care înseamnă un aviz motivat al CE. Prin acesta, Comisia va spune ce articole din legislaţia UE sunt încălcate şi va cere României ca în termen de alte două luni să ia măsurile necesare pentru a corela legislaţia europeană.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img