spot_img
-1.2 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizeUTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A., parte a Asocierii care include firmele...

UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A., parte a Asocierii care include firmele românești SOMET S.A., TIAB S.A., CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., a finalizat lucrările pentru cea mai nouă stație a metroului bucureștean, Tudor Arghezi, singura stație supraterană de metrou edificată pe două etaje

-

UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT S.A., parte a Asocierii care include firmele românești SOMET S.A., TIAB S.A., CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A., a finalizat lucrările pentru cea mai nouă stație a metroului bucureștean, Tudor Arghezi. Este singura stație supraterană de metrou edificată pe două etaje și este poziționată între stația de metrou Berceni și șoseaua de centură.

- Reclama -

De asemenea, în cadrul proiectului a fost realizată pe 1500 m și interstația supraterană dintre Depoul Berceni și stația Tudor Arghezi, fără a mai fi nevoie de realizarea clasicelor tunele. 

Acest proiect de infrastructură, vital pentru zona de sud a Capitalei, permite o viitoare prelungire a magistralei M2 cu încă trei stații, până în comuna Berceni. Lucrările vor face posibilă dezvoltarea rețelei de transport cu metroul în afara Bucureștiului, facilitând accesul din zona de sud a țării și decongestionând traficul din acest areal al orașului. 

Proiectul, al cărui beneficiar este Asocierea formată din Sectorul 4 al Municipiului București și Societatea de Transport cu Metroul București „METROREX SA”, are o valoare de 181.542.189,01 lei fără TVA. Lucrările au fost finanțate 100 % din fonduri europene

În cadrul proiectului, UTI CFM a realizat instalațiile electrice de curenți tari (medie tensiune și curent continuu). Acestea contribuie la alimentarea cu energie electrică a sistemului de tracțiune, necesar pentru punerea în mișcare a ramelor de metrou.

De asemenea, a realizat instalațiile de climatizare și termoventilație ale stației de metrou Tudor Arghezi. Instalațiile asigură climatul optim în diferitele spații ale stației de metrou. În caz de incendiu sau situații de urgență, instalațiile de ventilație împrospătează aerul și evacuează fumul. 

UTI CFM s-a ocupat și de implementarea instalațiilor de curenți slabi – fibră optică, ceasoficare, radiotelecomunicații, informare dinamică, detecție la incendiu și detecție la efracție – în colaborare cu firma afiliată a Grupului UTI, ALTIMATE S.A. 

Valoarea lucrărilor realizate de echipa UTI CFM se ridică la peste 42 de milioane de lei + TVA. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img