spot_img
8.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăAnalizeUTI CFM SA a pus în funcțiune pe Aeroportul Otopeni cel mai...

UTI CFM SA a pus în funcțiune pe Aeroportul Otopeni cel mai mare și cel mai performant echipament de scanare cargo din România

-

echipament de scanare cargo din România

UTI Construction and Facility Management a furnizat, instalat și integrat pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Otopeni), pentru compania MENZIES AVIATION (ROMANIA) – lider mondial pentru servicii de aviație, un echipament de scanare unicat în România. 

- Advertisement -

Acesta este cel mai mare și cel mai performant scanner destinat coletelor de tip cargo și a fost realizat de Smiths Detection. Echipamentul are cele mai mari dimensiuni ale tunelului din industrie – 1,80 x 1,80 metri

Capacitatea de transport a rolelor este de aproximativ 5.000 de kilograme, putând scana diverse colete, inclusiv containere LD3 (incinte cu dimensiuni predefinite în care se încarcă marfă (bagaje/poștă/alimente pentru a eficientiza spațiul din cala avionului).

- Advertisement -

Echipamentul de scanare cu raze X pus în funcțiune de UTI Construction and Facility Management în incinta Aeroportului Otopeni este dotat cu două generatoare de înaltă performanță, ceea ce asigură o putere de penetrare ridicată și diminuează substanțial nevoia operatorilor de a desface coletele și de a le rescana din diverse unghiuri. 

Bazat pe un concept de vizualizare dublă, sistemul marca Smiths Detection oferă două imagini clare și independente ale bunurilor scanate, rezultând o evaluare mai precisă și mai fiabilă. Cele două generatoare de raze X sunt foarte puternice și capabile să pătrundă inclusiv în obiecte mari și dense. Prin urmare, încărcătura consolidată nu trebuie defalcată în articole mai mici, asigurând un randament ridicat și un proces de inspecție rapid și eficient.

***

Menzies Aviation este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de servicii terestre, de alimentare cu combustibil și transport aerian de marfă. Operează în peste 210 aeroporturi din 38 de țări, fiind susținut de o echipă globală de 27.000 de oameni de înaltă calificare. În 2021, Menzies Aviation a gestionat 0,6 milioane de rotații de aeronave, 1,7 milioane de tone de marfă și a alimentat 2,5 milioane de rotații. Printre clienții companiei se numără: Air Canada, Air China, Air France-KLM, American Airlines, Cathay Pacific, easyJet, Frontier Airlines, IAG, Qantas Group, Qatar Airways, Southwest, United Airlines, WestJet și Wizz Air. 

UTI Construction and Facility Management furnizează, instalează și integrează echipamente de screening Smiths Detection de peste 13 ani, fiind partener autorizat al celebrului producător în România. Compania este unul dintre principalii furnizori de soluții complexe pentru aeroporturi din țara noastră: sisteme specifice de siguranță și securitate aeroportuară, sisteme de curenți slabi, scanare și control antitero al bagajelor, soluții de tip turn virtual, iluminat și balizaj, sisteme informatice de management al resurselor și de securitate cibernetică, telecomunicații, servicii de mentenanță, instalații HVAC, instalații de curenți tari, instalații sanitare, servicii de dezinfecție.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img