USR: Preşedintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocaţiilor pentru copii. E o dovadă de populism şi iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie şi lupta între palate cu Ludovic Orban. Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte

0
369

Deputatul USR Cătălin Drulă susţine, după promulgarea legii pentru dublarea alocaţiilor, că preşedintele Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban ”cartoful fierbinte”. ”E o dovadă de populism şi iresponsabilitate”, susţine Drulă, care consideră că trebuia cerută reexaminarea legii, transmite News.ro.

”Preşedintele Iohannis tocmai a promulgat dublarea alocaţiilor pentru copii. E o dovadă de populism şi iresponsabilitate. A pus pe primul loc imaginea proprie şi lupta între palate cu Ludovic Orban. Klaus Iohannis i-a pasat lui Ludovic Orban cartoful fierbinte. Care nu este nemeritat: PNL a început acest ciclu al populismului acum 1 an. Acum primeşte înapoi roadele – dublarea dublării. Preşedintele putea şi trebuia să ceară Parlamentului reexaminarea legii. Este rolul său constituţional. Avea motive suficiente, printre care identificarea surselor de finanţare pentru impactul bugetar de 6 miliarde de lei. Sau putea ridica dubii despre eficienţa acestei măsuri ca politică socială”, a scris, marţi, Cătălin Drulă, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, ”istoria acestei dublări de alocaţii este o istorie a populismului care face ravagii în Paralmentul României”.

”Întâi s-a făcut celebru PNL şi domnul Sighiartău care «a dat» o dublare, apoi fix pe acelaşi proiect de lege când s-a întors roata PSD a dublat dublarea. Am văzut în decembrie legiferarea făcută ca «trolling». PSD a copiat (la băşcălie) discursul PNL de cu un an înainte şi l-a repetat cuvânt cu cuvânt de la microfon”, a mai scris Drulă.