USR-PLUS joacă tare în negocierile cu PNL: Dacă vă alegeți președinția Camerei, atunci înseamnă că noi alegem premierul

0

Conducerile PNL și USR-PLUS s-au întâlnit pentru a discuta strategia de urmat înaintea negocierilor pentru formarea majorității parlamentare. Până la împărțirea funcțiilor din ministere și Parlament, cei de la USR-PLUS solicită ca discuția să plece de la principiul proporționalității, de la cât a obținut fiecare partid în alegeri. În aceste condiții, USR-PLUS nu vrea să cedeze funcția de prim-ministru către PNL, dar nici pe cea de președinte al Camerei Deputaților.

Poziția noastră la negocieri este asta: voi aveți mai multe voturi, aveți prima tragere. Dacă vă alegeți președinția Camerei, atunci înseamnă că noi alegem premierul. Dacă alegeți premierul, noi o să solicităm președinția Camerei. Varianta că PNL are și prima și a doua tragere și noi nu spunem nimic este un lucru pe care nu îl acceptăm”, au precizat pentru Radio Europa Liberă surse din conducerea USR-PLUS.

Potrivit acestora, USR-PLUS nu se află în poziția de a se ruga de PNL pentru a-i primi la guvernare, ci vor să fie tratați ca parteneri egali. Dan Barna este cel care vizează funcția de președinte al Camerei Deputaților.