USR acuză PNL că a încălcat acordul de guvernare

0
63

Ludovic Orban a preluat guvernarea de 2 zile si deja a incalcat acordul semnat cu USR pentru sustinerea investirii guvernului PNL, acuză pe facebook deputatul USR Ionuț Moșteanu.

Și Deputatul USR Iulian Bulai susţine că PNL ”a început cu stângul” pentru că a trimis la Bruxelles propunerea Adinei Vălean fără consultarea Parlamentului. ”Luna de miere nici nu începuse, şi iată prima palmă”, susţine deputatul, care acordă o bulină neagră PNL.

Acolo scrie clar – “Propunerea României de comisar european va fi o persoană competentă și integră, nominalizată în urma consultării partidelor și audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.”“In urma consultarii” nu “inaintea consultarii” domnule Orban! Dezamagitor. Daca o tine tot asa nu ii dau viata lunga la Palatul Victoria, mai afirmă Moșteanu.

”Adina Vălean a fost numită şi acceptată Comisar European fără consultarea Parlamentului României. O bulină neagră pentru PNL. Aşteptam de dimineaţă să fim convocaţi deja pentru a fi consultaţi pe această propunere. Încă nu am primit nicio convocare a Comisiei de Afaceri Europene (CAE), unde sunt membru, din partea Birourilor Permanente Reunite. Prima încălcare a acordului dintre USR si PNL”, a scris, miercuri, pe Facebook, deputatul Iulian Bulai.

Acesta a spus că ”luna de miere nici nu începuse, şi iată prima palmă”.

”Şi asta era poate cea mai soft solicitare din acord. Aţi început cu stângul, dragi colegi!”, a mai scris deputatul USR pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern,  că europarlamentarii Siegfried Mureşan şi Adina Vălean vor fi propuşi pentru postul de comisar european din partea României, decizia fiind luată în urma consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis.