spot_img
23.6 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeUseriștii vrânceni au vrut să spargă ilegal un milion de euro din...

Useriștii vrânceni au vrut să spargă ilegal un milion de euro din bani publici, dar nu știau pentru ce

-

USR – PLUS Vrancea dă dovadă încă o dată că „interesul vrâncenilor“  este o poză veche, din campanie electorală, dar pe care o mai scot din când în când și o șterg de praf. Asta susțin social democrații vrânceni într-o postare pe pagina de facebook a PSD Vrancea. Reacția social democraților vine după ce marți, în ședința Consiliului Județean Vrancea, consilierii USR-PLUS au solicitat alocarea sumei de 5 milioane de lei, dar nu au precizat și destinația sau instituția, transmite Monitorul de Vrancea.

- Reclama -

Marți, „în ședința Consiliului Județean Vrancea, intervenția consilierilor USR a arătat adevărata față, populistă, a propagandei de partid. Propunerea unui amendament incomplet, făcut pe genunchi, care cerea relocarea unei sume colosale de 5 milioane lei către … Poate ne spun domnii consilieri către ce voiau să aloce bani, pentru că din amendament nu reiese. Au solicitat înființarea unei comisii care să analizeze activitatea DGASPC Vrancea sau, așa cum au spus într-un comunicat ulterior pe Facebook, „pușculița de partid a PSD”. Analizați domnilor, dar să nu ajungeți cumva la concluzia că mai trebuie angajat personal la DGASPC deoarece legea prevede un raport 1:1 angajat – beneficiar și în acest moment raportul este 1:1,5 angajat – beneficiar. 

Deși în ședința CJ li s-a precizat clar atât de către secretarul general al județului cât și de către președintele CJ că nu este legal, nu este complet și nu poate fi dezbătut, consilierii USR au insistat în a susține amendamentul. Chiar după dezbaterea în comisie, unde a și primit aviz negativ, chiar cu punctul de vedere al comisiei economice și al secretarului județului, ambele arătând că acest proiect nu îndeplinește criteriile de legalitate, chiar și după propunerea președintelui CJ de a fi retras și dezbătut ulterior (după ce vor binevoi să completeze amendamentul cu modul cum cred ei că ar trebui cheltuiți acești bani) au refuzat, iar amendamentul a primit vot negativ în plenul consiliului. Dar… PSD e de vină. O placă veche care să îi scape de rușinea necunoașterii procesului administrativ sau ca să poată să bifeze că au făcut și ei ceva în mandatul acesta“, se arată în postarea social democraților vrânceni.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...