Unul dintre ultimii descendenţi ai familiei cărturatului Petru Maior, candidat pentru Primăria Târgu Mureş

0
94

Unul dintre ultimii descendenţi ai familiei cărturatului Petru Maior, Claudiu Maior, şi-a lansat, marţi seara, candidatura pentru Primăria Târgu Mureş, din partea formaţiunii Pro România, transmite Agerpres

„Cei doi copii ai mei sunt ultimii descendenţi ai cărturarului Petru Maior şi mai avem o verişoară care mai face parte din neamul lui Petru Maior. La Biblioteca Teleki din Târgu Mureş există arborele genealogic, pentru că pe vremuri acesta era în limba maghiară, şi acolo veţi vedea cu siguranţă din ce familie mă trag”, a precizat Claudiu Maior.

Candidatul Claudiu Maior, este liderul Pro România Târgu Mureş, este consilierul primarului municipiului, Dorin Florea, şi a fost în trecut viceprimar al oraşului.

„Am văzut în ultima vreme în spaţiul public numeroşi oameni politici care îşi fac campanie pe criterii etnice. Încă mai prinde în Ardeal undeva la 3-5% se mai gândesc că astfel de lucruri sunt bune. Însă administraţia se face în stradă, alături de cetăţean şi îi aştept pe târgumureşeni alături de mine, aşa cum am făcut-o de fiecare dată, în stradă. Atunci când vorbeam de trotuare, de străzi, de parcuri tot ce înseamnă administraţia. Vreau să îi mulţumesc domnului primar, Dorin Florea, pentru că mi-a dat ocazia ca 20 de ani să stau lângă el şi care ma- învăţat că fiecare lucru contează şi că, indiferent ce spun unii sau alţii, important este să rămâi demn, să nu te cobori la mârşăvii”, a afirmat Claudiu Maior.