spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightUnul din prietenii lui Iohannis și-a cerut insolvența/ Alina Bica a fost...

Unul din prietenii lui Iohannis și-a cerut insolvența/ Alina Bica a fost arestată imediat după ce a început ancheta la firma lui Ioan Ciolan

-

Distribuitorul de materiale de construcţii şi bricolaj Ambient Sibiu, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din acest sector, construită de Ioan Ciolan, unul din prietenii familiei Iohannis, şi-a cerut intrarea în insolvenţă. Compania a înregistrat anul trecut un declin de 20% al vânzărilor, care au coborât sub 500 mil. lei, scrie Ziarul Financiar.

După ce a câștigat alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a sarbatorit  alături de câţiva prieteni apropiaţi, la reşedinţa sa din Sibiu. Printre invitaţi s-a numărul şi omul de afaceri Ioan Ciolan, acţio­narul majoritar al companiei de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii Ambient.

- Advertisement -

ciolanbunCompania a fost anchetată de DIICOT sub conducerea Alinei Bica. La o lună după începerea anchetei, Alina Bica a fost arestată.

Compania a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 32 mil. lei, de la un profit de 37 mil. lei în anul anterior, potrivit datelor raportate la Finanţe.

- Advertisement -

Businessul Ambient, fondat de Ciolan la începutul anilor ’90, a trecut printr-un amplu proces de restructurare în ultimii ani, care a implicat diverse mă­suri pentru reducerea gradului de îndatorare. Anul trecut, Ciolan şi-a diminuat participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70%, după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de investiţii controlat de BCR, în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro.

Reţeaua Ambient, concentrată pre­ponderent în zona Transilvaniei, nu­mă­ră 12 unităţi în prezent.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img